Actie

Leer Toveren op de Nieuwkoopse Plassen

29 Sep 2019 - 11:00

Nieuwkoop - Tijdens deze dag worden kinderen (en hun ouders / begeleiders) in vliegende vaart naar een betoverd eiland gebracht. Vergezeld door mysterieuze tovenaars en heksen, ga je een magisch avontuur aan.

 

Fietsroute Oude Hollandse Waterlinie

25 Sep 2019 - 12:00

Bodegraven - Vanaf 13 september is een gloednieuwe meerdaagse fietsroute langs de Oude Hollandse Waterlinie geopend. Via Gorinchem, Schoonhoven en Nieuwkoop naar Muiden. Onderweg komt u langs schansen, forten en inundatiegebieden, evenals gezellige vestingstadjes als Woudrichem en Nieuwpoort.

IVN Paddenstoelentocht Spookverlaat

26 Sep 2019 - 10:00

Alphen a/d Rijn - IVN Alphen aan den Rijn organiseert een paddenstoelenexcursie in het Spookverlaat. Dat ligt aan de rand van Alphen, bij de wijk Kerk en Zanen. Het Spookverlaat was enkele jaren geleden nog een vrij onbekend paddenstoelengebied, maar het blijkt zeer de moeite waard voor een  excursie.

Herfstwandeling Zwarte Pad

28 Sep 2019 - 10:00

Boskoop - IVN Vrienden van het Heempad verzorgen een rondleiding om te ontdekken welke bloemen nog bloeien in de herfst. De wandeling gaat langs het kleurrijke Zwarte Pad. Hebben onze wintergasten (vogels) hier al hun plek gevonden?

 

Altijd al eens met een platbodem willen varen?

14 Sep 2019 - 10:00

Reeuwijk - Wetland-informatiecentrum Watersnip verzorgt op Open monumentendag 2019 tweemaal een clinic grundelvaren. Onder leiding van een instructeur ga je roeien en zeilen in historische, eikenhouten grundels. Op deze manier maak je intensief kennis met een stuk Hollandsche geschiedenis. Voor ouderen, jongeren en kinderen vanaf 7 jaar is dit een bijzondere ervaring, die tot de verbeelding spreekt.

Jeugdvoetbaldagen

24 Okt 2019 - 10:00

Bodegraven - Voetballen tijdens de herfstvakantie. Je hoeft niet lid te zijn van een bepaalde vereniging, iedereen kan zich aanmelden! De specifieke trainingen zullen worden verzorgd door professionele trainers. Men krijgt alle basistechnieken aangeleerd volgens de Wiel Coerver methode. Dankzij een intensieve en wedstrijdgerichte scholing zal de balvaardigheid en het zelfvertrouwen verder toenemen.

Met IVN speuren naar paddenstoelen

15 Sep 2019 - 14:00

Alphen a/d Rijn - Wilt u genieten van een interessante paddenstoelenwandeling met een IVN-natuurgids? Er is genoeg te bewonderen in het Kromme Aargebied, want bij goed weer laten ook vlinders en libellen zich nog mooi zien. De gids heeft oog voor alles wat groeit en vliegt en vertelt de bijzonderheden daarover.

 

 

1000 jaar herfst in De Meije.

28 Sep 2019 - 09:45

Meije - Staatsbosbeheer organiseert een speciale wandeling door het eeuwenoude landschap van de Zegveld en de Meije. De deelnemers maken in deze periode een reis door de tijd. De wandeling gaat via een eeuwenoude houtkade, over de weg en dwars door de weilanden.

Vleermuizen opsporen in donker

20 Sep 2019 - 20:00

Alphen a/d Rijn - Natuurvereniging IVN Alphen aan den Rijn organiseert iets bijzonders: speuren, kijken en luisteren naar vleermuizen. Dat gebeurt met lampen en ‘bat-detectors’, apparaatjes die vleermuisgeluiden voor mensen hoorbaar maken.

 

Rondvaart Kerfwetering Reeuwijkse Plassen

14 Sep 2019 - 10:30

Reeuwijk - Vereniging Natuurbehoud Plas ’s-Gravenkoop organiseert op 14 september een rondvaart vanaf hoek Hortemansdijk – Lecksdijk door Kerfwetering. Tijdens de rondvaart van 1,5 uur die om 10.30 uur begint wordt er toelichting gegeven op het natuurherstel,

Inhoud syndiceren