Actie

Wandelen

7 Dec 2019 - 08:30

Bodegraven - Op zaterdag 7 december 2019 gaat de wandelgroep (alweer de laatste wandeling van dit jaar) er weer voor.Marrie Vermeulen en Piet van Wijngaarden gaan deze wandeling uitzetten.

 

Speciale vorm van bootcamp voor 40+ vrouwen

6 Nov 2019 - 19:30

Bodegraven - De SportVrouw komt met iets nieuws: bootcamp 40+. “Deze laagdrempelige vorm van bootcamp is zeer geschikt voor vrouwen die hun lichaam goed in balans willen krijgen en is lekker buiten ook in de winter”, zegt Sportvrouw-coach Joyce Hijdra.

IVN Landschapsbeheer

9 Nov 2019 - 09:00

Woerden - De knotwilgen op en rond de camping worden geknot om uitscheuren en breken te voorkomen. Zo houden ze de Nederlandse knotwilg in ere! Ze gaan van 09:00 tot 15:00 uur aan het werk met een lunch van 12:00 tot 12:30 uur. Zorg zelf voor goede kleding en een boterhammetje, zij zorgen voor koffie/thee. Een veiligheidshelm is verplicht, er ligt er altijd een voor je klaar.

IVN Herfstwandeling

10 Nov 2019 - 14:00

Alphen a/d Rijn - IVN organiseert een wandeling door het Kromme Aargebied in Alphen. De natuur maakt zich al klaar voor de winter. Toch zijn er ook in de herfst genoeg interessante dingen om te horen en te bekijken. Zo staan  optimistische planten nog te bloeien, terwijl de eerste wintergasten (vogels) al in aantocht zijn. De gidsen vertellen ook welke slimme trucjes planten en dieren hebben om de winter door te komen.

IVN Natuurwerkdag voor iedereen

2 Nov 2019 - 09:00

Alphen a/d Rijn - Samen buiten werken is gezond, ontspannend en gezellig. Ook éénmalig of om een keertje te proberen. Daar kunnen volwassenen en kinderen zich uitleven met zaag- en ruimwerk - al of niet met de boot - of met het werken aan takkenrillen. De kinderen staan onder verantwoordelijkheid van de ouders of begeleiders.

Vaartocht 'Op jacht naar alles wat schubben en veren draagt'

23 Okt 2019 - 13:00

Reeuwijk - Het wetland van de Reeuwijkse plassen staat bekend om zijn vissen en vogels. Met open motorboten, de bokken, gaan de gasten zelf ‘op jacht’ naar alles wat schubben en veren draagt. Deze vaartocht is ook leuk voor kinderen.

Historisch groen en gevelroute Woerden

23 Okt 2019 - 12:00

Woerden - Met deze route loop je langs de mooiste plekjes in en rond het stadscentrum van Woerden. De route is gemaakt voor alle leeftijden en vertelt je over de geschiedenis, natuur en cultuur van Woerden. Neem je tijd, geniet van de vele doorkijkjes en kijk vooral ook regelmatig even omhoog naar de prachtige historische gevels. Duur: 1,5 uur.

Vogels van de Reeuwijkse Plassen

16 Nov 2019 - 10:00

Reeuwijk - Ontdek de vogels van de Reeuwijkse Plassen. De gids neemt je mee tijdens een wandeling in het gebied. Geniet van de omgeving en de vogels die in dit gebied overwinteren. De duizenden smienten en andere wintergasten zijn niet te missen. Wie weet spot je zelfs de ijsvogel!

Springen over de Tumblingbaan

23 Okt 2019 - 15:00

Bodegraven - Een vakantie is natuurlijk niet compleet zonder een gezellige activiteit van Heres. Daarom hebben wij deze vakantie een springfeestje georganiseerd. Kom jij met ons mee springen over de tumblingbaan?! Vriendjes, vriendinnetjes, broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes iedereen is welkom.  En als het feestje afgelopen is… dan gaan jullie niet met lege handen naar huis.
 

 

Paddenstoelen zoeken!

27 Okt 2019 - 13:00

Gouda - IVN Scharrelkids organiseert een natuuractiviteit voor kinderen onder begeleiding van een (groot) ouder. We gaan paddenstoelen zoeken in het Noorderhout.

 

Inhoud syndiceren