Nieuws

Lokatie nieuwe gymzaal Nieuwerbrug bij de basisschool

16-01-2020 Nieuwerbrug - Basisschool De Brug in Nieuwerbrug krijgt nieuwbouw in de wijk Wijde Wiericke. Ook de oude gymzaal wordt vernieuwd. Zowel het Wierickehuis als de school willen de nieuwe gymzaal graag gebruiken voor de voor- en naschoolse opvang en eventuele commerciele activiteiten zoals kinderfeestjes. De vraag aan de raad is komt de gymzaal bij de school of bij het Wierickehuis.

Oude timmerfabriek aan Rijnkade maakt plaats voor 26 woningen

16-01-2020 Bodegraven - Het plan van Van den Oudenrijn om 26 woningen te bouwen tussen De Rijnkade en Wilhelminastraat in Bodegraven, kan op steun van de omwonenden en het college rekenen. Van de 26 woningen zijn er zeven voor de verhuur. Vier in de prijsklasse sociale huur en drie in de prijsklasse middeldure huur. Een deel van de grond is bestemd voor een pad tussen de Wilhelminastraat en Oude Rijn en een elekticiteitshuisje voor Stedin.

Live op TV en Radio Bodegraven Commissie Samenleving

15-02-2020 Bodegraven-Reeuwijk - Woensdagavond 15 januari vanaf 20.00 uur live op TV en Radio Bodegraven kunt u de raadadviescommissie Samenleving volgen die wordt gehouden in de Raadszaal. De commissie Bestuur en Financiën vergadert tegelijkertijd in de Trouwzaal. Kijk hier voor de agenda van de commissie Samenleving en hier voor de agenda van de commissie Bestuur en Financiën.

Bodegraven-Reeuwijk ondertekent Schone Lucht Akkoord

14-01-2020 Bodegraven-Reeuwijk - Afgelopen maandag hebben 9 provincies en ruim 35 gemeenten met minister Van Veldhoven (Milieu en Wonen) het Schone Lucht Akkoord getekend. Het akkoord gaat uit van 50% gezondheidswinst in 2030 door schonere lucht ten opzichte van 2016. Wethouder Jan Leendert van den Heuvel tekende namens de gemeente Bodegraven-Reeuwijk.

Opiniërend gesprek over impact van zorginstelling voor mensen met een beperking

12-01-2020 Bodegraven-Reeuwijk - In de commissie Bestuur en Financiën van a.s. woensdag is er een opiniërende bespreking over hoe de gemeente wil omgaan met mensen met een verstandelijke beperking. Er wordt nagedacht over kaders waarbinnen het toegestaan is om een omgevings- vergunning te verlenen voor de uitbreiding van een zorginstelling. Daarbij wordt de sociale impact die de vergunning heeft op de woonomgeving meegewogen.

Oud dirigent koor Fabulous Maurits Draijer als gast bij “Gast van de Week"

13-01-2020 Bodegraven-Reeuwijk Maandag 20 januari van 20.00 uur tot 21.00 uur is Maurits Draijer gast bij het rechtstreekse radioprogramma “Gast van de Week” Maurits heeft haast 9 jaar het koor Fabulous gedirigeerd en heeft nu het stokje overgedragen aan Tanja van Dijk – Lutke. Maurits Draijer volgde de studie tot muziekdocent met hoofdvak zang. Tijdens zijn studie behaalde hij ook nog een minor in de Jazz zang.

Ronald van Assen lanceert twee avonturenromans

13-01-2020 Bodegraven Tijdens het BOEK10 SchrijfEvent in theater Het Klooster in Woerden worden De acht poorten en Een boodschap uit het verleden gelanceerd. De acht poorten is het eerste deel van de trilogie over Ron en Geertje, Een boodschap uit het verleden is het tweede deel. Naast de avontuurlijke verhaallijn in het zeventiende eeuwse Delft, bevatten beide boeken wandelroutes die langs de plekken uit het verhaal voeren.

Vrijwilligers gehuldigd bij Rode Kruis Bodegraven

13-01-2020 BodegravenT ijdens de nieuwjaarsreceptie van Rode Kruis Bodegraven op 7 januari zijn enkele vrijwilligers in het zonnetje gezet. Twee personen ontvingen een onderscheiding vanwege jarenlange trouwe dienst. Daarnaast werd er afscheid genomen van de vrijwilligers van de vrouwenochtenden.
Vrijwilliger Corné van de Krol ontving een onderscheiding voor 10 jaar trouwe dienst.

VVD neemt afscheid van raadslid Kees-Willem van Os

11-01-2020 Bodegraven-Reeuwijk - De VVD-fractie van Bodegraven-Reeuwijk gaat verder zonder Kees-Willem van Os. Volgens het persbericht van de VVD zijn er de afgelopen tijd verschillen van inzicht ontstaan die een goede samenwerking in de weg staan. Kees-Willem van Os heeft sinds oktober 2019 geen raadsvergaderingen meer bijgewoond omdat hij even rust nodig had. De fractie vindt het jammer dat de raadsperiode niet gezamenlijk afgerond kan worden

Wilhelminastraat geconfronteerd met gevolgen rookverbod horeca

11-01-2020 Bodegraven - Drie inwoners van de Wilhelminastraat spraken de gemeenteraad afgelopen woensdag toe over de overlast die zij ervaren van op straat rokende gasten uit het evenementencafé op nummer 29. Volgens Willem IJdo, een van de insprekers, hoeft de Wilhelminastraat geen kloostergang te worden maar het lijkt volgens hem nu af en toe wel oorlog. Op 27 september 2019 heeft de Hoge Raad uitspraak gedaan in de zaak

Inhoud syndiceren