Nieuws

Minister praat in Bodegraven over overlast vliegverkeer

13-11-2019 Bodegraven - Minister Cora van Nieuwenhuizen heeft op 13 november overleg gehad met gemeentebestuurders uit Zuid-Holland en Utrecht over Schiphol. Tijdens dit gesprek vroegen de bestuurders aandacht voor extra hinderbeperkende maatregelen, om de overlast voor inwoners zoveel mogelijk te beperken. Daarna ging de minister in gesprek met twee groepen bewoners, die dagelijks

Zeker ouderen moeten zorgen dat hun wensen bekend zijn in hun naaste omgeving

12-11-2019 Bodegraven -  Dinsdagmiddag was een bijeenkomst georganiseerd in “de Meent” voor belangstellenden over zorg en ondersteuning in de laatste levensfase. De nadruk lag vooral op het duidelijk laten weten aan de omgeving zoals naasten, de huisarts en eventuele zorginstellingen wat de wensen zijn. Juist van groot belang als er in eens een crisissituatie ontstaat. Het is dan duidelijk voor iedereen hoe te handelen als er vragen komen zoals bij ambulanceverpleegkundigen, specialisten, thuiszorg, huisarts of acute opname in het ziekenhuis enz. bij bijvoorbeeld een hartfalen.

Nieuwe planning hefbrug Boskoop

12-11-2019 Boskoop - Bij werkzaamheden aan de hefbrug Boskoop zijn nieuwe roestplekken aan het licht gekomen waardoor meer maatregelen nodig zijn. De uitvoering van het extra werk heeft gevolgen voor de eerdere planning. Op basis van informatie van de onderhoudsaannemer is het streven de werkzaamheden op 24 november af te ronden. Dat meldt de provincie Zuid-Holland via Twitter.

Maart roert zijn staart tijdens St Maarten

11-11-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Enkele kinderen gingen afgelopen maandag door weer en wind langs de huizen om snoep op te halen. Ze zongen het liedje: "St Maarten, St Maarten koeien hebben staarten..." Afgelopen maandag roerde maart zijn staart, het regende, onweerde en het was koud. In Reeuwijk-Brug verzamelden de kinderen om 19.30 bij de MFA om gezamenlijk langs de deuren te gaan. Het initiatief kwam van enkele ouders uit de Mossen- en

De start van de Week van het Leven

11-11-2019 Bodegraven Vakorganisatie RMU heeft maandag 11 november bij Siloah in Bodegraven het startsein gegeven voor de Week van het Leven. In deze week vragen diverse organisaties gezamenlijk aandacht voor de waarde van het (ongeboren) leven. Ieder leven is waardevol, ook die van gehandicapten.

 

Op zoek naar aansprekende foto’s uit WO2

11-11-2019 Zuid-Holland De zoektocht naar de meest aansprekende foto’s uit de Tweede Wereldoorlog is begonnen. Op 11 november verrichtte commissaris van de Koning, Jaap Smit, in Museum Rotterdam ’40-’45 NU de aftrap in Zuid-Holland voor de campagne ‘WO2 in 100 foto’s’. “Ik roep alle Zuid-Hollanders op de mooiste, beste, indrukwekkendste foto’s uit plakboeken, archieven en wie weet de vergeten dozen op zolder in te zenden, met het verhaal erbij,” aldus Jaap Smit.

 

Genomineerden bekend van Ontwerpwedstrijd Oude Hollandse Waterlinie

11-11-2019 Regio Op zondag 10 november werden de tien genomineerden in de wedstrijd ‘Verbeelding van de Waterlinie’ bekend gemaakt. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in Galerie & Beeldenpark Hoeve Rijlaarsdam in Nieuwkoop. Burgemeester Frans Buijserd van Nieuwkoop maakte de genomineerden bekend en overhandigde de ‘nummer 1’ een aanmoedigingsbedrag van 500 euro namens de Stichting Kunstpromotie Groene Hart.

Zeven woningen voor spoedzoekers gereserveerd

11-11-2019 Bodegraven-Reeuwijk - Het komende jaar stellen de woningcorporaties 7 woningen beschikbaar uit de bestaande woningvoorraad voor spoedzoekers. Mozaïek Wonen stelt 5 woningen beschikbaar en Woningbouwvereniging Reeuwijk 2. Het gaat om een mix van woningen, zowel eengezinswoningen als appartementen.

De Regenboog wint prijs Schoolbrengweek

11-11-2019 Reeuwijk-Brug - Wethouder Inge Nieuwenhuizen overhandigde afgelopen maandagochtend de "Magic Traffic Show", een interactieve show aan basisschool De Regenboog. De school heeft deze prijs verdiend aangezien tijdens de ‘schoolbrengweek’ in oktober 200 ouders (53%) van de leerlingen van De Regenboog massaal de ‘fietsbelofte’ hebben gedaan. De ‘fietsbelofte’ houdt in dat ouders de kinderen minimaal één keer per week,

Fairtradeweek

10-11-2019 Bodegraven-Reeuwijk In Bodegraven-Reeuwijk werden 5 nieuwe deelnemers door wethouder Smits bezocht. Hij ging met ze in gesprek over de waarde van eerlijke handel en overhandigde hen een raamsticker. Benadrukt werd dat de koffieproductie in een crisis verkeert vanwege de wereldwijde klimaatverandering en dat het helpt om de koffieboeren tenminste een eerlijke prijs te betalen zodat zij maatregelen kunnen nemen.

Inhoud syndiceren