Nieuws

Gast van de week

17-03-2019 Bodegraven - Reeuwijk Maandag 25 maart in het rechtstreekse radioprogramma “Gast van de Week” heeft Leo Dijkmans de kunstenaars, Marry Buiks en Renske Koster, te gast.
Zij gaan praten over het komende Kunstenaarscafé op 29 maart wat zij georganiseerd hebben waar kunstenaars uitgenodigd worden om te praten hoe we in onze gemeente de kunst op een andere manier aan de bewoners kan laten zien.

“NL Doet” ook actief in Bodegraven-Reeuwijk

16-03-2019 Bodegraven-Reeuwijk – Vrijdag en zaterdag waren in onze gemeente weer honderden vrijwilligers actief met het opknappen van een klus in het teken van “NL Doet”. Deze door het Oranjefonds, jaarlijks terugkerende, activiteit begon vanmorgen met een ontbijt voor de vrijwilligers bij de Huizen van Alles waarna zij aan het werk gingen bij diverse organisaties die zich hier voor hadden opgegeven.

 

CDA werkt mee aan het opfleuren Huis van Alles Driebruggen

16-03-2019 Bodegraven-Reeuwijk Team CDA uit Bodegraven-Reeuwijk stak zaterdag met 6 mannen en vrouwen de handen uit de mouwen bij het Huis van Alles in Driebruggen. Samen met ongeveer 10 andere vrijwilligers werd hard gewerkt om het Huis van Alles in Driebruggen op te fleuren en schoon te maken komende seizoen. De actie vond plaats in het kader van NLDoet, de nationale vrijwilligersdag van het Oranjefonds.

Wethouder Oskam reikt eerste Afvalkoffer uit

10-03-2019 Bodegraven Wethouder Kees Oskam heeft samen met het promoteam van de Zwerfafvalchallenge, bestaande uit dorpsschoonmaker Henri van Heffen en Bollo de Beer van Landal, de eerste Afvalkoffer uitgereikt aan de Da Costaschool in Bodegraven. Als de symbolische uitnodiging om op 23 maart a.s. mee te doen met een uniek evenement: de Zwerfafvalchallenge.

 

De Oude Zustertuin wordt rookvrij

10-03-2019 Bodegraven De Oude Zustertuin in Bodegraven wordt vanaf 16 maart 2019 een rookvrij kinderspeel- en dierenpark. De Oude Zustertuin vraagt iedereen het terrein van de kinderboerderij voortaan rookvrij te houden en zo het goede voorbeeld te geven. Hiermee wil De Oude Zustertuin kinderen beschermen tegen de verleiding van roken en het schadelijke meeroken.

 

www.nldoet.nl

06-03-2019 Bodegraven-Reeuwijk Op 15 en 16 maart 2019 organiseert het Oranje Fonds, samen met duizenden organisaties in het land NL Doet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL Doet zet de vrijwilliger in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Ook in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk worden er een tal van leuke vrijwilligersklussen georganiseerd waar u zich voor in kunt zetten.

Geslaagde clinics zeemeermin/man zwemmen

06-03-2019 Bodegraven De clinics voor het zeemeermin/man zwemmen bij De Kuil waren geslaagd. In de voorjaarsvakantie bood De Kuil drie mogelijkheden aan om kinderen tussen de 8 en 14 jaar kennis te laten maken met zeemeermin/man zwemmen. In totaal hebben 21 kinderen gezwommen als een echte zeemeermin/man in het water. Ze werden begeleid door een gecertificeerde instructrice die de basisbeginselen stap voor stap uitlegde.

Carnaval in Reeuwijk-Dorp weer groot feest

02-03-2019 Reeuwijk-Dorp - Voor een spetterend carnaval hoef je niet naar het zuiden van ons land te gaan. De Reedeurpers weten al jaren hier een groot feest van te maken.

Zaterdag om 11.11 uur overhandigde burgemeester Christiaan van der Kamp de sleutel van de gemeente aan Prins Harry van Bloem’daal en zijn Hofdames Manon en Astrid waarna de optocht van ruim 40 kleurrijke karren van start ging bij Edelman richting Reeuwijk-Brug.

Renovatie en nieuwe vispassage gemaal Meijepolder

01-03-2019 De Meije Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden is in januari gestart met het renoveren van poldergemaal Meijepolder. Het gemaal ligt aan Noordzijde te Bodegraven en bemaalt de Meijepolder.  De renovatie van het gemaal duurt tot medio augustus 2019.  

Het gemaal is gebouwd in 1995 en zorgt voor de waterbeheersing in de Meijepolder.

UDDI en Forza hebben een “Danshart”

27-02-2019 Bodegraven - Zondag 24 februari vond de tweede editie van “Danshart“ plaats in de dansstudio’s van Forza. Een samenwerking van de dansafdeling van UDI Zwammerdam en Studio Forza Bodegraven. Er waren 4 lessen te volgen: hiphop, female hiphop, afrojazz en modern floorwork. In iedere les stonden 20-30 deelnemers, dus niet alleen de temperaturen buiten waren lenteachtig. Binnen leek het zomer! De samenwerking is een succes!

Inhoud syndiceren