Dagje uit

Beleef het Groene Hart vanaf het water!

18 Aug 2019 - 23:59

Bodegraven - Maak een prachtige rondvaart over de plassen, rivieren en vaarten van het Groene Hart. Van luxe rondvaart compleet met brunch tot een educatieve poldervaart in een platbodem of ga eropuit met een kano of een sloep. Deze zeven rondvaarten mag je niet missen.

Kunstbusreis – Hoorn-Medemblik-Enkhuizen

13 Sep 2019 - 09:00

Bodegraven - Met een historische stoomtrein reist u van Hoorn naar Medemblik. Daar stapt u op de stoomboot naar Enkhuizen, waar wordt afgemeerd bij het Zuiderzee Museum. Het museum richt zich op de geschiedenis, actualiteit en toekomst van het IJsselmeer-gebied. De thema’s water, ambachten en gemeenschappen staan hierbij centraal.

 

Walibi roadtrip 2019

31 Jul 2019 - 09:00

Bodegraven - Op woensdag 31 juli gaan we weer op ons jaarlijks uitje naar Walibi! Onze planning is dat we dit jaar met 3 busjes gaan dus dat wil zeggen dat we plek hebben voor 24 kids/tieners! Nieuw in Walibi is de achtbaan: untamed! Wie durft in deze knotsgekke ride? Ook de bestaande achtbanen zijn er nog plus nog een hoop andere attracties.

Kunstbusreis

29 Aug 2019 - 09:00

Bodegraven - Kunstbusreis – Otterlo: Kröller-Müller Museum en Jachthuis Sint Hubertus. In het Kröller-Müller Museum vind je de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld: bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen. In de Van Gogh Galerij zijn in wisselende opstelling circa 40 werken van Vincent van

 

Kunstbusreis – Kunsthal Rotterdam en Katwijks Museum

16 Mei 2019 - 09:00

Bodegraven - De Kunsthal Rotterdam is een van de iconen van de moderne architectuur. Het is ontworpen door de wereldberoemde architect Rem Koolhaas. De Kunsthal is een expositieruimte zonder eigen collectie en organiseert wisseltentoonstellingen op het gebied van kunst en cultuur.

 

Seniorenreis Woensdag 5 juni 2019

10 Apr 2019 - 23:00

Bodegraven - Regio Bodegraven-Reeuwijk, Zwammerdam, Nieuwebrug en omstreken. Het bestuur van de Algemene Bejaarden Vereniging Bodegraven wil hiermee alle 55 plussers van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk en Omstreken uitnodigen zich op te geven voor de Senioren Reis op woensdag 5 juni 2019. Het is dit jaar wederom een bootreis op een zeer luxe boot
“De Zilvermeeuw” of “De Catharinaplaat”

Kunstbusreis – Museum Bronbeek/Museum Spakenburg

11 Apr 2019 - 09:00

Bodegraven - Museum Bronbeek belicht de koloniale vaderlandse geschiedenis. Centraal staan de invloed van de overheid op de koloniale samenleving en het optreden van het Koninklijk Nederlands-Indisch Leger (KNIL). Klederdrachtmuseum in Spakenburg  Hier is een  uitgebreide tentoonstelling over de lokale klederdracht!

Kunstbusreis – Amsterdam en Den Haag

21 Mrt 2019 - 00:00

Bodegraven - In het kader van het Rembrandtjaar 2019 heeft de werkgroep van de kunstgroep twee mooie musea uitgekozen:

 

 

Kunstbusreis – Stedelijk Museum Breda en Dordrechts Museum

17 Jan 2019 - 09:00

Bodegraven - In het Stedelijk Museum Breda wordt de geschiedenis van de stad getoond, maar ook de actuele beeldcultuur en hedendaagse digitale kunst. Je loopt van de Nassaus langs de Tachtigjarige Oorlog, naar het Bisdom en de industrie. En van de Bredase Kunstkring, de Tweede Wereldoorlog naar de wederopbouw en het nieuwe station.

 

Kunstbusreis – Lisser Art Museum en Space Expo

15 Nov 2018 - 09:00

Bodegraven - Het Lisser Art Museum (LAM) opent medio 2018 en wordt een plek waar jong en oud, met of zonder kunstkennis, welkom is. Een plek waar je beeldende kunst kunt beleven. Speelsheid, verwondering en onbevangen kijken: daar gaat het om. De kunstwerken van de collectie hebben allemaal een link met voedsel, consumeren en winkelen. Deze ogenschijnlijk alledaagse onderwerpen zijn door de eeuwen heen en in verschillende hoedanigheden een bron van inspiratie gebleken voor veel kunstenaars.

Inhoud syndiceren