Tentoonstelling

Vrouwen voor de lens

27 Nov 2019 - 23:00

Woerden - In het Stadsmuseum Woerden is de nieuwe tentoonstelling ‘Vrouwen voor de lens’ te zien. Hierbij worden vrouwen uit Woerden en omgeving voor het voetlicht gebracht, vanaf de vroege jaren 1900 toen fotografie nog een

 

Expositie Annemiek Visser

15 Nov 2019 - 18:00

Zegveld - Kunstschilder Annemiek Visser schildert bijna 35 jaar. Ze volgde schilderlessen bij de bekende Woerdense kunstenaar Henk Schippers. Later waren onder meer Jan Vermaat en Peter Kempeneers bij De Schilderclub Woerden Haar stijl is ‘veelzijdig, divers en kleurrijk‘. Ze houdt van magisch surrealistische kunst en dat is terug te zien in haar werk.

Expositie: Bomen over foto’s

10 Nov 2019 - 12:00

Boskoop - In het Boomkwekerijmuseum te Boskoop is vanaf 1 november een nieuwe tentoonstelling te zien: Bomen over fotografie, een foto-expositie van Wim Heuvelman.

 

 

45e Wedstrijdtentoonstelling van Boskoop Creatief

8 Nov 2019 - 19:30

Boskoop - Het blijft elk jaar een bijzondere gelegenheid om kunst te bekijken van kunstenaars in Boskoop. Verschillende diversiteit aan materiaal en kleur gebruik waar vele uren aan is gewerkt. Iedereen is van harte welkom op deze tentoonstelling.

Expositie Hoek29

31 Okt 2019 - 12:00

Bodegraven - Een kleurrijke expositie met twee gastexposanten. Olga Dol - beschilderen en versieren van Venetiaanse maskers en Andrea van der Glas -  realistisch en abstract voornamelijk met acryl.

 

Expositie Stilleven

15 Nov 2019 - 12:00

Gouda - De tentoonstelling toont een vernieuwend beeld van het Nederlandse en Belgische stilleven van omstreeks 1870 tot nu en onderzoekt de betekenis voor kunstenaars. Is het voor Jan Sluijters, Rik Wouters, Pyke Koch, James Ensor, Erwin Olaf de ultieme expressievorm?

Expositie Galerie Alphen Art

26 Okt 2019 - 15:00

Alphen a/d Rijn - Acht kunstenaars geven t/m 28 november acte de présence in deze nieuwe tentoonstelling. Zoals altijd bij Galerie Alphen Art is er twee- en driedimensionaal werk te zien en te koop. Schilderijen zijn er in uiteenlopende stijlen, realistisch tot abstract en kleurrijk expressief.

 

Expositie “Ik zie je zo graag”

24 Okt 2019 - 23:00

Gouda - Expositie “Ik zie je zo graag” van Wouter Stips. Wouter Stips is een veelzijdig kunstenaar. Na zijn opleiding aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam hield hij zich bezig met vele vormen van beeldende kunst. Naast kleurrijke schilderijen maakt hij beelden van brons, glas, staal en hout en kunstboeken, die hij voorziet van gedichten. Zijn werk heeft het onbevangene van CoBrA en het kinderlijke genoegen dat deze schilders schepten in het maken van kunst.

 

Stilleven

20 Nov 2019 - 12:00

Gouda - De tentoonstelling Stilleven toont een prachtig, vernieuwend beeld van het Nederlandse en Belgische stilleven van omstreeks 1870 tot nu en onderzoekt de betekenis voor kunstenaars.

 

 

Schatten uit het Rijksmuseum

22 Okt 2019 - 12:00

Gouda - De succesvolle tentoonstelling Lage Landen. Schatten uit het Rijks is nog te zien in Museum Gouda. Daarna gaan de achtendertig werken definitief terug naar het Rijksmuseum. Al bijna 16.000 bezoekers bezochten de reis door vier eeuwen Nederlandse landschapsschilderkunst. In de tentoonstelling zijn prachtige schilderijen te zien van onder andere Constant Gabriël, Anton Mauve, Jacob van Ruisdael, Willem Maris en Jozef Israëls.

Inhoud syndiceren