Workshop - lezing

Rampjaar 1672 einde van de Gouden Eeuw?

1 Nov 2019 - 13:30

Gouda - De Stichting Oude Hollandse Waterlinie houdt  haar derde jaarlijkse symposium. In de zestiende-eeuwse Sint-Janskerk van Gouda zal door diverse sprekers worden stilgestaan bij de relatie tussen Rampjaar 1672 en de Gouden Eeuw. Dat is zeker niet enkel een militair verhaal; het is ook een sociaal- culturele geschiedenis waarin mannen én vrouwen een rol van betekenis speelden.

 

Workshop Schrijven vanuit je gevoel

25 Okt 2019 - 10:00

Woerden - Je gedachten de vrije loop laten aan de hand van eenvoudige en aansprekende oefeningen geeft onbedoeld vaak een helend effect. Het helpt bij het omgaan met ingrijpende ervaringen zoals de ziekte kanker en alle gevolgen daarvan. Schrijven helpt je stoom afblazen, dingen op een rijtje zetten, nieuwe inzichten ontdekken en betekenis geven aan een ervaring. Het verlaagt ook je stressniveau en bloeddruk en is dus goed voor je algehele bgezondheid. Alle zorgen en problemen binnenhouden, kan immers leiden tot stress, angst en depressies.

Meepraten over 'In het spoor van Otter'

22 Okt 2019 - 19:30

Reeuwijk - VWR, de Reeuwijkse Vereniging van Watereigenaren en Rechthebbende gebruikers organiseert een bijeenkomst voor leden en belangstellenden.

Op 22 oktober vanaf 19.30 uur in: De Rokende Turf, 's Gravenbroekseweg 154, Sluipwijk. Voor niet leden graag aanmelden via: info@VWRReeuwijk.nl

Cursus Nieuwe Kijk op Muziek

28 Okt 2019 - 14:00

Gouda - In De Goudse Schouwburg start de luistercursus ‘Nieuwe Kijk op Muziek’ door Muziekverteller Brechtje Roos. Dit is dé luistercursus voor nieuwsgierige muziekliefhebbers met zin in verdieping.

 

Kunstcafé – Iconen

6 Nov 2019 - 20:30

Bodegraven - De avond wordt verzorgd door Paul Brenninkmeijer, emeritus-priester van het aartsbisdom Utrecht en voorganger in de Byzantijnse liturgie en ook schilder van iconen. Hij zal ons vertellen over beroemde iconen, hun oorsprong, geschiedenis en

 

Workshop “schrijven” en het maken van een inktlap.

19 Okt 2019 - 12:30

Bodegraven - Hoe leuk is het om te leren “schrijven” en het maken van een inktlap. In het Kaasmuseum kunt u een workshop volgen.

 

Voorlichtingsavond Autisme bij vrouwen

22 Okt 2019 - 19:30

Gouda - Autisme bij vrouwen wordt minder goed herkend dan bij mannen, waardoor het vaak lang duurt voordat hun diagnose gesteld wordt. Autisme uit zich namelijk vaak anders bij vrouwen dan bij mannen. Daarnaast zijn vrouwen beter in het camoufleren van de symptomen. Dit camoufleren kan zorgen voor geestelijke uitputting en andere psychische problemen zoals depressie en/of angst.

Lezing ‘Candida, bron van ziekten’

15 Okt 2019 - 19:30

Alphen a/d Rijn - Praktijk De Vijf Elementen organiseert een avond rondom Candida, een gist dat van nature aanwezig is in de darmen. Onschuldig, maar onder bepaalde omstandigheden kan het Candida-gist veranderen in een vervelende schimmel. Bekend zijn o.a. kalknagels, psoriasis, eczeem en vaginale schimmelinfecties.

 

De rol van het rijtuig op buitenplaatsen

9 Okt 2019 - 20:00

Oudewater - Mario Broekhuis van de Stichting Hippomobiel Erfgoed geeft een lezing over de rol van het rijtuig op buitenplaatsen. Bij ieder herenhuis en op iedere buitenplaats was het koetshuis een noodzaak, of luxe, zoals op Kasteel de Haar. Hij vertelt over de verschillende types rijtuigen die in zo’n koetshuis stonden, waarin ze verschilden van het boerengerij, maar ook hoe het leven van zo’n koetsier eraan toe ging.

Waterlinie-symposium met Luc Panhuysen

1 Nov 2019 - 13:30

Gouda - De Stichting Oude Hollandse Waterlinie  houdt haar derde jaarlijkse symposium. In de Sint-Janskerk zal door vier sprekers worden stilgestaan bij de relatie tussen Rampjaar 1672 en de Gouden Eeuw. waaronder Luc Panhuysen, historicus, auteur van Rampjaar 1672). Ook de marketing van de waterlinie komt aan de orde dus interessant voor bestuurders.

 

Inhoud syndiceren