Concert

KAKOFONIE 2020 met veel nieuwe feestorkesten!!!

26 Jan 2020 - 20:00

Reeuwijk - De 27e editie van het kapellenfestival Kakofonie vindt plaats in Reeuwijk. Van heinde en verre komen er dan weer feestorkesten naar Reeuwijk, om hun muzikale kunnen te tonen. Ook dit jaar wordt het weer een muzikaal spektakel met maar liefst zes nieuwe orkesten.

Concertserie a/d Rijn in Alphense Sferen

26 Jan 2020 - 14:00

Alphen a/d Rijn - Het sprankelende trio bestaande uit saxofoniste Aubrey Snell, fluitiste Sannie de Jongh en pianist Simon Stelling zal prachtige muziek vertolken. Er zullen zeer expressieve werken te horen zijn van o.a M. Bonis, E. Grieg, T. Muramatsu en R. Petterson. Kortom een boeiend en afwisselend programma, waarin het ensemble de bijzondere combinatie zal laten horen van fluit, saxofoon en piano.

Winter Shanty Festival 2020

17 Jan 2020 - 19:00 19 Jan 2020 - 13:00

Aarlanderveen - Het Winter Shanty Festival vindt weer plaats in Studio Oosterman. Het is alweer de negende editie van dit gezellige festival, waar dit jaar maar liefst vijftien koren zullen optreden. De authenticiteit van het shantyrepertoire spreekt velen aan. Binnen dit repertoire geeft ieder koor hier een eigen invulling aan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat dit genre momenteel een grote populariteit geniet.

Miloš Milivojević - Bach en Scarlatti op accordeon

18 Jan 2020 - 20:00

Nieuwkoop - Iedereen is vertrouwd met de accordeon als solo- of begeleidingsinstrument, bijvoorbeeld bij volksmuziek of Franse chansons. Weinigen echter kennen de unieke klank die gepaard gaat met vertolkingen van het klassieke repertoire, waarbij het orkestrale geluid van het instrument in volle pracht tot zijn recht komt en de luisteraar in vervoering wordt gebracht.

Nieuwjaarsconcert - uit het Hart!

12 Jan 2020 - 12:00

Aarlanderveen - Twee koren van Ibo van Ingen verzorgen het traditionele Nieuwjaarsconcert. Tijdens het optreden van de koren Pur Sang en Simply the Best kan het publiek genieten van zowel Engels- als Nederlandstalige bekende nummers,

 

Orgel jukebox in Adventskerk

19 Jan 2020 - 16:00

Alphen a/d Rijn - In de Adventskerk zal er een speciaal evenement plaatsvinden. Het prachtige en authentieke Steinmeyer orgel krijgt deze middag tijdelijk functie als ‘jukebox’.  Simon Stelling, stadsorganist in Alphen aan den Rijn, zal vooraf ingezonden muziekstukken spelen op het orgel.

Koffieconcert - De Zingende Zaag

12 Jan 2020 - 12:00

Nieuwerbrug - De families van Dam organiseren het eerste koffieconcert in het nieuwe jaar 2020. Door ziekte niet het Tinto-kwintet maar er komt een bevriende 'Stehgeiger'/ altist en brengt kwartten mee.

 

 

 

Nieuwjaarsconcert 2020

3 Jan 2020 - 20:15

Alphen a/d Rijn - Het Steinmeyer-orgel zal bespeelt worden door onze stadsorganist Simon Stelling. Medewerking wordt verleent door Alphens oudste muziekvereniging en harmonie “Arti et Religioni”, o.l.v. Albert-John Vervorst.

 

Anthem’s Kerstconcert

20 Dec 2019 - 20:00

Bodegraven - In de dagen voor Kerst geeft MarDja projectkoor “Anthem” traditioneel weer een optreden. Dit jaar is het thema “Christmas Carols” Op het programma staan naast bekende werken ook verschillende Carols van John Rutter op het programma en is er gelegenheid voor samenzang. Met een concert van ruim een uur biedt MarDja’s projectkoor “Anthem” de bezoekers een sfeervolle opmaat naar Kerst.

Kerstconcert Mannenkoren

18 Dec 2019 - 20:00

Woerden - Het programma begint met een wervelende Kerstintrada. Daarna volgen liederen als: ‘Vol van Pracht, Daar blonk een Ster, Stille Nacht en The Royal Line.’ Aan het orgel zit Mark Brandwijk die de begeleiding voor zijn rekening neemt en bovendien een kerstimprovisatie ten gehore brengt. Jos Mans, zoon van Martin, levert een solistische bijdrage in de vorm van zang en piano.

Inhoud syndiceren