Reinoud Doeschot stelt voor om kaasfixatie los te laten

Reinoud Doeschot van GroenLinks stelde afgelopen woensdag tijdens het debat in de algemene raadscommissie over de tekorten bij de Evenementencommissie Bodegraven (ECB) voor om de kaasfixatie los te laten. Hij was teleurgesteld in de maatschappelijke betrokkenheid van de kaashandel en wist nog wel wat andere feesten te bedenken dan de najaarsmarkt voor de 13.160 euro subsidiegeld die de ECB van de gemeente ontvangt.

Hij spuide zo wat ideeën voor alternatieve feesten: “van turfstekers naar zonneweide”, “van ons bruine goud naar de gouden warmte, compleet met equinox feest”, “limesfeest compleet met Romeinen en bacchanalen bij de brouwerijen” en “het boemboem dubbele Wierickefeest”,

Het debat was aangevraagd vanwege het financiële tekort bij de ECB. De ECB heeft een voorschot op de subsidie en een overbruggingskrediet van 20.000 euro aangevraagd. Het college heeft een plan van aanpak en een begroting gezien en maakt binnenkort de afweging om het overbruggingskrediet te verlenen. Aan de voorwaarde dat het bestuur van de ECB moet worden versterkt is nog niet voldaan. Dat vertelde wethouder Dirk-Jan Knol afgelopen woensdag in de algemene commissie.

Hij gaf aan veel belang te hechten aan de dorpsfeesten zoals het zomerfeest van Margriet, Bruisend Reeuwijk en de Najaarsmarkt omdat heel veel vrijwilligers daar hun inzet aan leveren. Op de vraag of hij nog vertrouwen had in het bestuur van de ECB antwoordde hij dat hij veel vertrouwen heeft in de manier waarop de ECB de feesten organiseert. De wethouder liet merken de versterking van het bestuur een belangrijke voorwaarde te vinden voor het toekennen van het overbruggingskrediet. Er zijn twee kandidaten voor het bestuur gepolst maar die hebben nog niet toegezegd.

0 Shares
Sluit Menu