Interview met Jan van Rooijen terug te zien bij Burgerlobby

Jan van Rooijen was afgelopen woensdag te gast in het radioprogramma de Burgerlobby.

Hij kwam vanuit het WIN – Werkgroep Innovatie Nieuwerbrug – als nieuwkomer voor het CDA in de gemeenteraad en is van mening dat het raadswerk weliswaar veel van je vraagt, maar dat de druk niet te groot is.

Het geheim van het CDA is letterlijk bij de mensen over de vloer komen en met ze in gesprek gaan over datgene wat zij belangrijk vinden.

Die uitspraak deed Jan Van Rooijen 5 februari jl. achter de microfoon van De Burgerlobby, het politiek licht kritisch programma op de politieke woensdagavond van RTV Bodegraven.

De burgerlobby live

Met Jan van Rooijen (CDA)

Geplaatst door De burgerlobby op Woensdag 5 februari 2020

Wat betreft de migrantenhuisvesting is hij helder. Optimale transparantie over het proces vanuit het college, maar daarbij moeten ook de betrokken bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en dat houdt voor hem in dat zij op korte termijn komen met de cijfers over het aantal migranten dat binnen deze bedrijven werkzaam is.

In het verlengde van de vorige gast Matthijs Kortleven – Christen Unie – is ook Van Rooijen van mening dat meten weten is. ‘Als gemeenteraad zouden we af en toe best iets scherper boven op de cijfers mogen gaan zitten’, vindt hij.

Komt het op bezuinigingen aan dan kent Jan van Rooijen geen heilige huisjes. Alles is bespreekbaar. Over het stijgend aantal WOZ-bezwaren in onze gemeente, in 2019 een toename van 70 % t.o.v. 2018, sluit van Rooijen zich aan bij de zorgen die de Vereniging Nederlandse Gemeente deze week naar buiten bracht. Er is een obscuur verdienmodel ontstaan waarbij No Cure No Pay bedrijven de gemeente op onnodige kosten jagen, terwijl het de bezwaar makende burger vaak maar een paar tientjes voordeel geeft.

Naast het aanpassen van landelijke wetgeving ziet hij hier overigens ook een taak weggelegd voor ons gemeentebestuur.

0 Shares
Sluit Menu