VOLLEYBAL: VSTS D1 uitgeschakeld in bekertoernooi

9-12-2008 Afgelopen zaterdag speelden de dames van VSTS de derde ronde van de nationale beker in de Sporthoeve te Bodegraven. VSTS moest het in deze ronde opnemen tegen twee teams uit de B-League, de op één na hoogste divisie in nederland, dus een flinke opgave.


De eerste wedstrijd was tegen Callas Group Abcoude dat op de 8e plaats staat in de betreffende B-League. VSTS had moeite om fel van start te gaan en leek onder de indruk te zijn van de gehele ambiance en het sterke spel van Abcoude. De eerste set ging dan ook met 14-25 naar de bezoekende ploeg.
De tweede set begon, evenals de eerste, mat maar in de loop van de set lukte het VSTS om enigszins aan te haken aan het tempo en het niveau van Abcoude. Met een uitslag van 16-25 ging ook de tweede set naar Abcoude.


Een op stoom gekomen VSTS ging de derde set voortvarend van start. Gelijk in de beginfase pakten de Bodegraafsen verrassend de leiding in deze set. De passing kwam goed aan, met Annemarieke Zwaneveld als libero in de hoofdrol, en spelverdeelster Jasmijn Vollering kon hierdoor naar behoeven haar aanvalsters bedienen. Door haar goede keuzes werd de blokkering van Abcoude menigmaal op het verkeerde been gezet. Aanvalsters Miranda Griffioen en Yvonne Stolk konden naar hartelust scoren en konden regelmatig met een harde aanval de blokkering van Abcoude passeren.

Ook de jonge Elvie Kromwijk liet van zich spreken door regelmatig te laten zien hoeveel zij als aanvalster in huis heeft. Twee time-outs van Abcoude konden het tij niet meer keren en de derde set ging, tot genoegen van het Bodegraafse publiek, met 25-23 naar de thuisploeg.


In de vierde set begon Esther Wagensveld met een sterke servicebeurt en leek VSTS op dezelfde weg verder te gaan. Helaas liet Abcoude zich niet nogmaals een set afsnoepen. De ploeg uit Abcoude liet zien dat zij B-league waardig is en trok de vierde set met een stand van 16-25 eenvoudig naar zich toe. Resultaat: een 3-1 overwinning voor Abcoude.
 
Na een korte rustpauze kon de Bodegraafse equippe zich opmaken voor een wedstrijd tegen VCN King Software uit Capelle. Een wedstrijd die extra lading had doordat twee speelsters van VSTS een Capelle-verleden hebben. Voor zowel Annemarieke Zwaneveld als Yvonne Stolk was deze wedstrijd een weerzien met oude teamgenoten.
VSTS begon deze tweede wedstrijd met als buitenaanvallers Annemarieke Zwaneveld en Henriëtte Vink, middenaanvalsters Mirjam v.d. Kruk en Miranda Griffioen, spelverdeelster Jasmijn Vollering, diagonaal Yvonne Stolk en als libero Marieke van de Lagemaat.


De dames hadden moeite om op gang te komen in deze wedstrijd en hadden de eerste wedstrijd nog voelbaar in de benen. VSTS kon goed meekomen in de eerste helft van de set, maar moest met lede ogen toezien hoe Capelle de eerste set met gemak naar zich toetrok, 16-25.
Omdat VSTS zich niet zomaar gewonnen wilde geven, werd de tweede set fel gestart en waren er enkele mooie acties te zien aan Bodegraafse kant. Op 12-13 kreeg VSTS echter een lange serie tegen en daarmee was het verzet gebroken. Capelle speelde de set degelijk uit en haalde deze binnen met 17-25.


Met inmiddels 6 sets in de benen begon VSTS aan de 7e en laatste set van deze dag. Nog één keer probeerden de dames alles uit de kast te halen, maar Capelle bleek toch een maatje te groot. In de eindfase van deze set sloeg de vermoeidheid toe en werd het aantal fouten aan Bodegraafse kant groter. Deze laatste set werd met 15-25 beslist in het voordeel van Capelle dat met 3-0 de wedstrijd binnenhaalde.
 
Capelle versloeg Abcoude in de derde en laatste wedstrijd met 3-2. Na een gelijk opgaande strijd werd het publiek getrakteerd op een spannende ontknoping in de vijfde en tevens laatste set, die nipt gewonnen werd door Capelle. Capelle plaatste zich met dit resultaat voor de vierde ronde van de nationale Beker, waarin ook de A-League zijn opwachting maakt.
 
Coach Saskia van Ooijen kan tevreden terugkijken op een dag van top-volleybal, waarbij haar ploeg goed gespeeld heeft en kon laten zien veel in haar mars te hebben zowel op individueel als op teamniveau.
 
Ook als vereniging heeft VSTS laten zien in staat te zijn een mooi evenement te organiseren en Bodegraven op de volleybalkaart te zetten. VSTS kijkt uit naar nog meer van dit soort dagen met mooie volleybalprestaties in de Bodegraafse Sporthoeve, te beginnen met komende zaterdag, 13 december. Dan spelen de dames in eigen huis tegen de koploper van de tweede divisie, Sliedrecht Sport 2. Een wedstrijd die de moeite van het kijken meer dan waard zal zijn.