WATERPOLO: Heren-1 BZ&PC spelen gelijk

8-12-2008 De waterpoloërs van HoogenboomTours/BZ&PC pakten in de laatste thuiswedstrijd van 2008 een punt (12-12) tegen De Zijl 2 uit Leiden.

Het duel ging gelijk op en de Bodegravers leken, met nog anderhalve minuut op de klok, bij een 12-10 stand de overwinning in de tas te hebben. In de slotfase kwamen de Leidenaren toch nog langszij.

Op zondagavond startte de Bodegravers redelijk en de eerste periode eindigde zo in een 4-4 stand. In het vervolg van de wedstrijd kwam BZ&PC vaak aan de goede kant van de score, maar doordrukken kon het niet. De jonge Leidse ploeg profiteerde optimaal van de overtalsituaties en hield zo de aansluiting.
In het laatste deel van het duel sloeg de thuisploeg steeds een voorsprong van twee doelpunten. In de daaropvolgende aanval van De Zijl scoorden de bezoekers dan weer de aansluitingstreffer. Bij een 12-10 stand leek de buit binnen voor de Bodegravers. Een overtalsituatie en een strafworp bracht De Zijl echter weer op gelijke hoogte.
Woensdag 17 december speelt BZ&PC de laatste wedstrijd van dit jaar in Zeist tegen Jong Oranje.
Doelpunten: Michiel van Bergen (3x), Tom Nederend (2x), Bas van Bergen (2x), Pascal Lina (2x), Ton van Jaarsveld, John Verhage en Remco Kamer.