KORFBAL: Vriendenschaar verliest van Fiks uit Oegstgeest na een zeer slechte eerste helft

8-12-2008 Vriendenschaar heeft zaterdag met 13-11 verloren van Fiks uit Oegstgeest. Fiks wist in de eerste helft al het verschil te maken. Met rust stond de teller op 7-2. Hoewel Vriendenschaar de tweede helft veel beter speelde was het niet in staat deze achterstand weg te werken.


Vriendenschaar begon de wedstrijd zonder de geblesseerde Anita Koster. Zij heeft een blessure aan haar scheenbeen. Op haar plek speelde Paula Potuyt. Al na het eerste fluitsignaal bleek dat Fiks zeer gedreven was om de punten in huis te houden. Duels werden fel aangegaan en er werd op het scherpst van de snede gespeeld.

Vriendenschaar had daar in de eerste helft geen antwoord op en kwam dan ook tekort. Fiks kon in het spel komen doordat zij veel duels onder de korf wonnen,  te makkelijk posities in konden nemen en soms wel tot 3 keer de bal in konden spelen naar de aangeefpositie. Dit had lange aanvallen als gevolg die uiteindelijk ook met doelpunten werden bekroond. Vriendenschaar kwam verdedigend te kort, terwijl de verdediging juist het sterke punt van Vriendenschaar is.


Ook aanvallend werden veel duels verloren, ook liet Vriendenschaar zich meeslepen door het zeer hoge tempo van de wedstrijd. Terwijl Vriendenschaar het juist moet hebben van goed opgezette lange aanvallen waarin zeker 2 a 3 keer geschoten kan worden. Dit alles zorgde ervoor dat het met rust 7-2 stond voor Fiks.


In de rust zorgde een lange speech van Arjan ervoor dat alle hoofden weer in dezelfde richting stonden en er weer vol goede moed het veld in werd gestapt voor de 2e helft. En dat bleek.


Vriendenschaar zorgde ervoor dat er veel meer duels werden gewonnen. Vriendenschaar kreeg de overhand. Via geduldig spel met een goed verzorgde rebound kroop Vriendenschaar steeds dichterbij. Toch zorgde kleine foutjes in de verdediging en een paar mooie afstandschoten ervoor dat Fiks kon blijven meescoren.

Vriendenschaar wist het gat bijna te dichten bij een stand van 11-10. Helaas werd er op dat moment niet gescoord door de aanval en werd er door een fout in de verdediging de 12-10 doorgelaten. Met nog 4 minuten op de klok wist Fiks ervoor te zorgen dat deze voorsprong niet meer uit handen werd gegeven. Uiteindelijk werd er met 13-11 verloren van Fiks.


Vriendenschaar is weer een ervaring rijker na deze wedstrijd. Na twee goede wedstrijden liet het team het, in deze wedstrijd, de eerste helft afweten. Waar een slechte helft in de derde klasse nog goed te maken is, is dat in de 2e klasse helaas anders.
Volgende week zal Vriendenschaar in de Sporthoeve, om 19:30, aan moeten treden tegen Dijkvogels. Een club die met 8 punten uit 4 wedstrijden nog ongeslagen is. Een lastige klus, maar Vriendenschaar zal er vol inzet tegen aan gaan.