VOETBAL: ROHDA’76 onderuit tegen Bergambacht

8-12-2008 In de eerste helft konden de spelers van Rohda en Bergambacht elkaar goed vinden en was er veel balbezit. Bergambacht kwam er sporadisch uit en leverde vaak de bal direct weer in. In de 7e minuut kreeg Wim van der Neut de eerste grote kans.

De keeper voorkwam echter een vroege voorsprong. Bergambacht kwam er nauwelijks aan te pas en werd alleen af en toe gevaarlijk met dode spelmomenten. In de 20e minuut wederom een goede kans voor Arnoud Troost, die een aantal tegenstanders voorbij ging, maar helaas de bal in het zijnet schoot. In de 29e minuut had Danny Binnendijk moeten scoren, zijn inzet was echter te zacht waardoor de keeper de bal gemakkelijk kon pakken. De irritaties begonnen bij Rohda’76 en de scheidsrechter en medespelers moesten het ontgelden. In de 37e minuut was Egbert Veldhuizen met een vrije trap dicht bij het eerste doelpunt. Maar het mocht niet baten. Na zoveel kansen ging Rohda’76 toch met een 0-0 stand rusten.

In de tweede helft voetbalde Bergambacht veel agressiever dan in de eerste helft. Rohda’76 wist hier niet goed mee om te gaan en vergat te voetballen. Bergambacht kwam in de 65e minuut op voorsprong door een goede counter. De thuisploeg herpakte zich aardig en na een Corner kon Patrick Binnendijk de bal bij de 2e paal binnen tikken: 1-1. Rohda’76 bleef daarna druk zetten en hoopte nog op een kans in het laatste kwartier.

Het was echter Bergambacht die de wedstrijd besliste. Na slecht verdedigen op een lange bal, kon een speler van Bergambacht tussen 4 man de bal oppikken en de 1-2 scoren. En in de 90e  minuut counterde Bergambacht  ook nog naar 1-3.

Rohda’76 mist hierdoor wederom de kans op de aansluiting met de top en zal volgende week drie punten moeten behalen in Ter Aar, waar ze spelen tegen TAVV.