VOETBAL: Ruime zege voor ROHDA’76

2-12-2008- Bij aanvang van de wedstrijd nam Rohda’76 direct het initiatief. De vrije man werd makkelijk gevonden en mooie combinaties waren het gevolg. Pas in de 14e minuut zette Rohda’76 het veldoverwicht om in een prachtig doelpunt. Arnoud Troost werd aan de rechterkant weggestuurd en speelde zijn directe tegenstander simpel uit.

De voorzet vanaf de achterlijn kon Wim van der Neut makkelijk inschieten, waardoor Rohda’76 op een 1-0 voorsprong kwam. Binnen een half uur werd na een prachtige actie van Egbert Veldhuizen door Danny Binnendijk simpel de 2-0 gescoord. Het lukte Rohda’76 niet om meer doelpunten te scoren, zodat de wedstrijd al in de eerste helft beslist zou zijn. Tien minuten voor de rust schoot SVOW de aansluitingstreffer onberispelijk in de bovenhoek (2-1).

In de tweede helft lukte het Rohda’76 niet meer het niveau van de eerste helft te halen. De spelers van Rohda’76 gingen teveel mee met de lange bal van SVOW en de balsnelheid bleef te laag. Veel uitgespeelde kansen leverde dit niet op. Het was Danny Binnendijk, die na een mooie combinatie met Wim van der Neut, in de 66e minuut, de 3-1 op het bord bracht en daarmee de wedstrijd besliste. Vanaf dat moment konden de spelers elkaar weer makkelijker vinden en kwam Rohda’76 niet meer in de problemen. In de 89e minuut werd Danny Binnendijk gevloerd en dat leverde Rohda’76 nog een strafschop op. Niels Uithol maakte vanaf 11 meter geen fout en bracht de einduitslag op het bord: 4-1.

Door deze tweede thuisoverwinning op rij, kan Rohda’76 weer omhoog kijken. Vanaf een 5e plaats met 6 punten achterstand op de koploper Floreant, die dit weekend verloor, kijkt Rohda’76 vol vertrouwen uit naar de volgende thuiswedstrijd op 6 december tegen Bergambacht.