KORFBAL: Vriendenschaar wint tweede wedstrijd op rij!

Vriendenschaar heeft deze zaterdag de thuiswedstrijd tegen Des uit Delft gewonnen. In een leuke en sportieve wedstrijd werd er met 14-8 gewonnen. Na 3 wedstrijden staat Vriendenschaar nu op 4 punten.

De wedstrijd begon zaterdag heel rustig en het duurde dan ook  lang voordat de score geopend werd. Anita Koster scoorde het eerste doelpunt met een mooie doorloper pas in de 18e minuut. Waarna Bart Vermeij nog geen twee minuten later voor de 2-0 zorgde. Met rust stond het scorebord slechts op 4-1.

In de eerste helft had Vriendenschaar duidelijk een overwicht. Hoewel het aanvallend soms lang duurde tot de juiste posities ingenomen werden en er geschoten kon worden was er geen reden tot paniek. Want het was de verdediging van Vriendenschaar die deze wedstrijd het verschil maakte. Door het goede verdedigende spel wist Des niet lekker in het spel te komen en moest het genoegen nemen met het schieten van afstand. Met als gevolg dat veel schoten de voorkant van de korf raakten en daardoor gemakkelijk te onderscheppen waren voor de club uit Bodegraven.

Na rust was het Des dat wist te scoren en terugkwam tot 4-2. Even leek het erop dat Vriendenschaar het nog wat lastig ging krijgen, Des wist met schoten van afstand terug te komen tot 5-4 en 6-5. Daarna was het echter Vriendenschaar dat in de laatste 20 minuten van de wedstrijd de voorsprong uitbreidde met effectieve aanvallen en soms hele mooie doelpunten waaronder een vrije bal van Nadine Uithol. Afstandsschoten waren er van Rolf de Bree, Bart Vermeij en Stefan de Vries. Bart Vermeij scoorde tevens nog met een hele mooie omdraaibal. Ook Jose Potuyt scoorde een prachtig afstandsschot en speelde een goede wedstrijd. Met als, vaak onderschatte, taak ervoor te zorgen zoveel mogelijk misgeschoten ballen af te vangen is het leuk en goed om te zien dat ook zij haar doelpunten meepikt.

Doelpunten in het algemeen worden de laatste 2 wedstrijden door Vriendenschaar makkelijker gemaakt waardoor er extra rust in het spel is. Waar Vriendenschaar in de wedstrijd tegen Luno zich liet afbluffen zal daar in de komende wedstrijden geen sprake meer van zijn. Hoewel het team nog steeds groeiende is en nog beter en effectiever kan spelen, is het goed om te weten dat Vriendenschaar op dit moment op een gedeeld derde plek staat met 4 punten uit 3 gespeelde wedstrijden. Met als doelstelling handhaving in de 2e klasse doet Vriendenschaar dus zeer goede zaken. Wie weet wat er nog meer in het vat zit?

Volgende week is dat te zien in Oegstgeest, waar Vriendenschaar om 15:35 tegen Fiks zal moeten spelen. Fiks heeft tot nu toe 2 wedstrijden verloren en er 1 gelijk gespeeld. Uit de statistieken blijkt dat zij gemakkelijk tot scoren komen maar echter ook veel doelpunten tegen krijgen. Aan Vriendenschaar dus taak om zeer alert te verdedigen. Hopelijk kunnen er dan met steun van onze trouwe supporters weer twee punten naar Bodegraven worden meegenomen.

Tot slot de doelpuntenmakers van deze zaterdag:
Bart Vermeij (4x), Rolf de Bree (3x), Nadine Utihol (2x), Stefan de Vries (2x), Rene van Leeuwen (1x), Anita Koster (1x), Jose Potuyt (1x)