HOCKEY: Jongens A (JA) hebben een nieuwe sponsor en zitten in een zware poule.

26-11-2008 Het hockey seizoen 2008 – 2009 is al weer enkele weken onderweg en dat is aan het elftal van Jongens A niet ongemerkt voorbij gegaan.


Na een verblijf van twee seizoenen in de B-leeftijdscategorie, is het hele elftal dit jaar geplaatst in de A-leeftijdscategorie.  Een betaalde trainer, Luc van Rosmalen, werd aangetrokken. Dat het trainen onder een bevlogen trainer zijn vruchten afwerpt blijkt uit het feit dat het elftal zich in de 2e klasse redelijk eenvoudig in de voorcompetitie heeft kunnen handhaven.

Door goede resultaten in de 1e periode (september –oktober 2008) is het elftal voor de reguliere competitie  ingedeeld in de A-poule van de 2e klasse, een zware poule waar de teams qua sterkte aan elkaar gewaagd zijn.

Als blijk van waardering voor het team heeft het bedrijf Rohde & Schwarz,  wereldwijd een toonaangevende leverancier van hoogfrequent Test- en Meetapparatuur, Communicatiesystemen en Zenders voor radio- en televisieomroep, besloten het elftal te sponsoren en in een nieuwe outfit te steken. Trainingspakken, shirts en broeken werden verstrekt. 

De eerste drie wedstrijden van de reguliere competitie zijn ondertussen gespeeld. Winstpartijen tegen Cartouche uit Voorburg  en Ring Pass uit Delft  en een verloren wedstrijd tegen Nieuwkoop resulteren in een mooie 2e plaats op de  ranglijst.

Het elftal Schoonhoven JA staat bovenaan. Afgelopen zaterdag stond de uitwedstrijd tegen Schoonhoven op het programma, een belangrijke wedstrijd dus. Helaas gooiden de weergoden roet (of eigenlijk sneeuw) in het eten, de wedstrijd werd vanwege slechte weersomstandigheden uit het programma gehaald. In december zal hij alsnog gespeeld worden. Volgende week wordt de thuiswedstrijd tegen Rapid  JA uit Gorinchem gespeeld.