KORFBAL: Vriendenschaar klopt Weidevogels

26-11-2008 Vriendenschaar speelde afgelopen zaterdag de eerste uitwedstrijd in de zaal tegen Weidevogels uit Bleiswijk. De formatie van Arjan Baerveldt vesloeg de Bleiswijkers met 10-15.

Vriendenschaar begon de wedstrijd met René van Leeuwen terug in de basis. De 18-jarige bodegraver miste de eerste wedstrijd in de zaal vanwege een blessure aan de achillespees.  In het begin van de wedstrijd was het Weidevogels dat het voortouw nam. Het aanvalsvak met Anita Koster, Lisanne van den Herik, Bart Vermeij en Rolf de Bree slaagde er niet in te scoren en Weidevogels kwam op een 3-0 voorsprong. Vriendenschaar schrok wakker en kwam via een strafworp van Stefan de Vries en twee schoten van Bart Vermeij terug tot
3-3. een vrije worp van Nadine Uithol bracht de stand naar 3-4 waarna Weidevogels met 2 schoten weer terug kwam tot 5-4. De ploeg uit Bleiswijk liep nog uit tot 7-5 maar door doelpunten van de Bree, Koster en Uithol werd  de ruststand 7-8. 

Na rust gooide Weidevogels direct de 8-8 door het mandje. Vriendenschaar kwam echter direct weer langszij door twee doelpunten van de Bree.  Een schot van van Leeuwen bracht de score op 8-11. De tweede helft speelde Vriendenschaar goed. Weidevogels deed een tactische wissel tegen het vak van Vermeij. Er werd een lange speler ingebracht die ervoor moest zorgen dat de ploeg meer rebound over zou houden. De zwakte van lange heren ligt vaak in de mogelijk tot kort verdedigen. Met een korte kans van de Bree en een afstandschot van Vermeij werd van dit gegeven gebruik gemaakt. Met doelpunten van Stefan de Vries en Lisanne van den Herik liep Vriendenschaar uit tot 10-15.

Over de wedstrijd kan gezegd worden dat Vriendenschaar aanvallend goed uit de verf kwam. In het vak van Vermeij was de afronding, in tegenstelling tot de wedstrijd van vorige week, goed verzorgd. Wel werden er twee vrije worpen en een strafworp gemist maar maakte vandaag niet het verschil. Minpuntje was dat de wisseling tussen voor- en achterverdedigen een aantal onnodige doelpunten voor de tegenstander opleverden. Deze tactiek zorgde er op andere momenten echter wel voor dat Weidevogels niet in hun spelletje kwam.

Doelpuntenmakers: Rolf de Bree (5x), Bart Vermeij (3x), Nadine Uithol (2x), Stefan de Vries (2x), Lisanne van den Herik, Anita Koster, René van Leeuwen