VOLLEYBAL: VSTS Dames 1 lijdt derde nederlaag

In de Sporthoeve te Bodegraven kwam de wedstrijd langzaam op gang. VSTS keek aan het begin van de set tegen een achterstand aan, totdat de dames, mede door goede servicebeurten van Miranda Griffioen, zeven punten op rij behaalden en inliepen op hun tegenstander.

VSTS kwam op een voorsprong van 14-12. Utrecht kwam aan het einde van de set nog wel even terug, maar door vele direct scorende aanvallen van Esther Wagensveld werd de set toch door de thuisploeg binnengesleept met 25-21.

 
Wederom in de tweede set keken de dames van VSTS tegen een achterstand aan. De passing lag slecht en er werd slordig gespeeld. De dames van Utrecht profiteerden van de fouten van de thuisploeg en zorgden voor een voorsprong van 12-19. VSTS maakte nog wel de nodige punten, maar de achterstand bleek te groot. Utrecht maakte het goed af en de set ging met 21-25 naar de uitspelende ploeg.
 
In de derde set ging het vanaf het begin tot het eind gelijk op. Vanaf de stand 19-19 waren het toch de dames van Utrecht die uitliepen. VSTS zag Utrecht op setpoint staan bij een stand van 22-24. Echter door drie goede servicebeurten op rij van Yvonne Stolk en door het goede spel van Elvie Kromwijk werd het tij gekeerd en kreeg VSTS de mogelijkheid om de set alsnog binnen te slepen. Deze eerste setpoint pakten zij niet. VSTS kreeg vervolgens nog eens drie setpoints, maar ondanks de vechtlust van de dames van VSTS en de support vanaf de volle tribune, lukte het niet deze beslissende kansen te benutten. Bij een spannende stand van 30-30 gaven zij de voorsprong weg en kreeg Utrecht de mogelijkheid om de set af te maken. De Utrechtse dames trokken na drie setpoints aan het langste eind en sleepten de set binnen met 32-34.
 
VSTS begon met goede moed aan de vierde set. Zij kwamen zelfs op een voorsprong van 9-4, mede door het goede spel van Henriette Vink. VSTS gaf deze voorsprong echter weg en daarmee liep de stand gelijk op tot 18-18. Aan het einde van de set lieten de dames van VSTS het schieten. Er werden veel fouten gemaakt en de verdediging was niet optimaal. Utrecht maakte hier dankbaar gebruik van en liep uit naar een stand van 18-22. Het lukte VSTS niet meer om weerstand te bieden en daarmee ging ook de vierde set met 22-25 naar de dames van Utrecht. 
 
 
                                                    Dames VSTS in actie