WATERPOLO: Dames BZ&PC verliezen van De Robben 2

De damesploeg van HoogenboomTours/BZ&PC is tegen een forse nederlaag opgelopen. Koploper De Robben 2 was een paar maatjes te groot voor de Bodegraafse promovendus en nam dik verdiend de 3 punten mee uit Bodegraven.

Van tevoren wist BZ&PC dat het een lastige avond zou krijgen. De Robben staat bovenaan en is de abslute favoriet voor de titel en promotie naar de eerste klasse. In de eerste periode liet De Robben meteen zien waar het toe in staat was. De bezoeksters uit Hilversum legden een strakke pressing mee en daar kon de thuisploeg niet goed mee omgaan. De onzorgvuldigheid in de passing werd keihard afgestraft, evenals het niet goed opstellen in de aanval.

De Robben kwam met 4-0 voor en maakte er ook in het tweede part nog 4 goals bij. Charlotte de Meyere en Myrte van den Heuvel zorgden voor 2 Bodegraafse treffers. In de tweede helft van de ontmoeting nam De Robben iets gas terug, maar de ploeg bleef de pressing volhouden. BZ&PC kon geen manier vinden daarmee om te gaan, zodat de teller op 2 bleef steken.

De wedstrijd eindigde in 2-12.