WATERPOLO: HoogenboomTours/BZ&PC verliest van ZV Utrecht

De waterpolosters van BZ&PC zijn in eigen bad met 7-9 onderuit gegaan tegen ZV Utrecht. De nederlaag betekende het derde verlies op rij in De Kuil.

Tegen  Utrecht werd een periode goed gespeeld. BZ&PC nam een 2-0 voorsprong, maar zag de tegenstander nog voor het einde van het eerste part langszij komen.

Verdedigende fouten zorgde in het tweede part voor een 2-4 achterstand. BZ&PC toonde nog wel veerkracht door in het derde part op 5-5 te komen.

Het positiespel werd niet goed ingevuld en goede kansen van onder andere Charlotte de Meyere, Wendy van der Neut en Marjan van Eijk misten overtuiging. De overtalsituaties liepen door een gebrek aan communicatie eveneens niet goed. Van de zes manmeers kwam BZ&PC slechts eenmaal tot scoren.

In de komende drie wedstrijden neemt BZ&PC het op tegen de top 3 van de tweede klasse bond. De promovendus zal voor een verrassing moeten zorgen om niet verder terug te zakken in het klassement. Zaterdag begint BZ&PC aan zijn lastige taak in Amsterdam, waar Het Y gastheer is.

Doelpunten: Kim de Vor (3x), Wendy van der Neut (2x), Marjan van Eijk en Marijke van Leeuwen.