WATERPOLO: BZ&PC H1 pakt overwinning

De waterpolomannen van HoogenboomTours/BZ&PC  wonnen de uitwedstrijd tegen AZ&PC 2 met 9-10. Voor de Bodegraafse ploeg was dit de eerst uitzege van het seizoen. BZ&PC had het duel eerder kunnen beslissen, maar de confrontatie bleef tot het eindsignaal spannend.


Ondanks een snelle 0-1 voorsprong sloten de Bodegravers de eerste periode af met een 2-1 achterstand. De thuisploeg speelde een zone-verdediging, maar de Bodegraafse schutters hadden het vizier nog niet op scherp staan.


Ook in het tweede kwart scoorden beiden ploegen weinig. Dit dankzij de twee uitstekende keepers. Vooral Michel Verkade drukte zijn stempel op de wedstrijd met enkele knappe reddingen. Halverwege stond een 4-3 tussenstand op het scorebord.


In de derde periode werkte BZ&PC zich naar een voorsprong. De verdediging bleek prima in orde en de gaten in het Amersfoortse doel werden nu wel gevonden. Het resulteerde in een 5-7 voor sprong op driekwart van het duel.


Aan het eind van de slotperiode kwam het team van coach Sander Wools op een 8-10 voorsprong. Met nog twaalf seconden te spelen kreeg AZ&PC een overtalsituatie. Na de aangevraagde time-out van de thuisploeg, verdedigde de bezoekers ternauwernood de voorsprong.


Doelpunten: Tom Nederend (3x), Remco Kamer (3x), Ton van Jaarsveld (2x), Tim Markensteijn, Ti m van Leeuwen.