Groenlinks wint bij verkiezingen

30-11-10 Bodegraven Reeuwijk - “GroenLinks is blij met de 2 zetels in de nieuwe raad”, dat meldt lijsttrekker Robèrt Smits. De partij kwam zaterdagmiddag in een zogenaamde afterparty bijeen om de overwinning te vieren en alle mensen die zich in hadden gezet in de campagne te bedanken.

“Het is een mooie sprong voorwaarts, het is fijn dat je met z’n 2-en bent en dat met Marijke Visser het Reeuwijkse geluid ook aanwezig is. Als 5e partij met ruim 8 ½  % van de stemmen kan niemand meer om ons heen.”  De achteruitgang van de PvdA werd met gemengde gevoelens ontvangen.

Minder blij is GroenLinks met de ‘ruk naar rechts’ die de verkiezingsuitslag volgens hen laat zien. Waarschijnlijk zullen nu CDA en VVD samen een coalitie vormen, net als landelijk. Wie de 3e coalitiepartij wordt is nog even spannend en GL is benieuwd met welk program ze gaan komen.


Ze hoopt natuurlijk dat een dergelijke coalitie niet dezelfde maatregelen voor ogen heeft als de nieuwe regering: ‘n beleid zonder natuur- en milieuambities, met verslechteringen voor de kwetsbaren in de samenleving en bezuinigingen op kunst en cultuur. Dit zou desastreus zijn in Bodegraven – Reeuwijk.
GroenLinks gaat in de nieuwe raad zeker weer haar eigen geluid laten horen: voor een groene en sociale gemeente.

We bereiden ons voor op de oppositierol. Per onderwerp zal bekeken  worden welke meerderheden kunnen worden gevormd. Dit kan zij nu met des te meer overtuiging, door de grotere achterban.