VOETBAL: Nieuwerbrug tegen de Woerdense Verlaat

30-11-10 Nieuwerbrug - Zaterdag 27 november stond de wedstrijd tegen Sportief op het programma en er werd gevreesd voor wederom een afgelasting. Sportief heeft al sinds jaar en dag een dramatisch veld en met de sneeuwval door de weeks beloofde dat niet veel goeds.

Toch ging de wedstrijd gewoon door en kwam Rijnstreek rond kwart voor twee aan in  Woerdense Verlaat.
De wedstrijd begon zonder aanvoerder Niels Nederend (weekend weg) en de band kreeg Robert vd Berg. Het beloofde weer een harde wedstrijd te worden waar Rijnstreek er op gebrand was om de punten mee te nemen. In de eerste helft was Rijnstreek feller dan de thuisploeg en liet Sportief met de omschakeling veel steken liggen. Daardoor konden Kendrick de Vink, Maikel Sluijk en Tim Stolwijk er meerdere malen uitkomen.

Dat leverde ook een aantal kansen op. Halverwege de eerste helft werd het spel van Rijnstreek beloond met een doelpunt. Na een goede aanval over meerdere schijven kwam de bal uiteindelijk bij Maikel Sluijk en deze schoot de bal droog in. In die fase van de wedstrijd had Rijnstreek het af moeten maken, maar de scherpte voor de goal miste bij de Nieuwerbruggers.


Na de rust kwam hetzelfde team het veld in en werd en van het begin af aan meteen weer druk gezet. Het begon al bij de aftrap van Rijnstreek die niet eerst naar achter gespeeld werd, maar meteen als eerste aanval ingezet werd. Rijnstreek voelde dat er meer goals in zaten en speelde daar ook uitdrukkelijk voor. In het eerste gedeelte van de tweede helft moest Sportief het dan ook hebben van counters die door de verdediging van Rijnstreek zorgvuldig onschadelijk gemaakt werden.

In de laatste fase van de wedstrijd bracht Sportief nog een extra aanvaller in en werd de druk op Rijnstreek groter. Dat veranderde het spelbeeld en zo kon Rijnstreek alleen nog maar de 0-1 verdedigen en de bal wegwerken naar de spitsen. Toch werd Sportief niet heel gevaarlijk. Rijnstreek goalie Yvar Veldkamp stond, ondanks zijn griep, een goed potje te keepen. In de allerlaatste minuut van de blessuretijd was het dan toch zover.

Een onoplettendheid van Alexander Rietveld gaf de ingebrachte spits de mogelijkheid in te schieten. Deze bal werd van richting veranderd en zeilde gelukkig het doel in.
1-1. Rijnstreek had toch meer verdiend aan deze wedstrijd, maar met een punt weggaan uit Woerdense Verlaat is geen slechte uitslag.