KORFBAL: Verdiende winst voor Vriendenschaar

30-11-10 Bodegraven - Afgelopen zaterdag speelde Vriendenschaar thuis tegen DSO uit Klundert, een ploeg die met nul punten onderaan op de lijst staat. Op papier dus een tegenstander waartegen winst eigenlijk de enige optie is.


Vriendenschaar kwam dan ook goed uit de startblokken. De eerste twee doelpunten kwamen uit het vak van aanvoerder Ron Koster. Aanvallen werden rustig opgezet en de kansen werden zorgvuldig uitgekozen. Na de wissel had het andere vak iets meer moeite om de aanvallen op te zetten. Veel balverlies, zonder tot daadwerkelijke doelpogingen te komen.

DSO profiteerde hiervan en trok de score weer gelijk tot 2-2. Hierna kwam vriendenschaar in een soort flow, waarin alles goed leek te gaan. Vriendenschaar nam dan ook een voorsprong van 9-2. Helaas kon dit niet vastgehouden worden, waardoor DSO in de periode voor rust de aansluiting weer een beetje kon vinden. Er werd gerust met een stand van 9-5.


Ook na rust had Vriendenschaar even moeite om de draad weer op te pakken. Maar op het moment dat het nog even spannend dreigde te worden, gooide Bart Vermeij twee schoten van afstand erin. Vanaf dat moment heeft Vriendenschaar niet veel meer weggegeven. DSO scoorde af en toe nog een schot, maar Vriendenschaar bleef zelf mee scoren.

Vriendenschaar heeft deze wedstrijd dan ook welverdiend gewonnen met een einduitslag van 18-14.