WATERPOLO: BZ&PC dames keldert op ranglijst

28-11-10 Bodegraven - Na een goed begin in de competitie is de damesploeg van HoogenboomTours/BZ&PC bezig met een vrije val op de ranglijst. Na 3 verliespartijen op rij is BZ&PC terug te vinden op plek 8, vier posities lager dan een aantal weken geleden. Zaterdag werd de vierde nederlaag van het seizoen geleden: in Zaandam werd met 9-1 verloren van Alliance.

Ondanks het grote verschil in doelpunten deed BZ&PC niet zo gek veel onder voor de koploper uit de tweede bondsklasse. Marijke van Leeuwen opende met een midvoordoelpunt de score en zorgde daarmee voor een 0-1 ruststand na een periode. Alliance zette de achtervolging in en geholpen door vele uitsluitingen aan Bodegraafse zijde kwam de thuisploeg al snel op voorsprong.
 
Via 1-3 werd de score gestaag uitgebouwd. Bij BZ&PC lukte het allemaal net niet. De bezoeksters vuurden een handjevol schoten af op het Zaandamse doel, maar hadden hierbij geen geluk. Ellen Peek viel nog uit met een oogwond na een (onbestrafte) schop boven water. Toen ook Marijke van Leeuwen haar derde persoonlijke fout ontving en niet meer inzetbaar was, zakte BZ&PC helemaal in elkaar.
 
Keepster Mirjam de Meyere was goed op dreef, maar moest in de tweede helft nog aardig wat ballen uit haar doel vissen. Pas in het vierde part kreeg BZ&PC haar eerste overtalsituatie (uiteindelijk 2 op rij), maar zowel Charlotte de Meyere als Wendy van der Neut misten.
 
Op 8 januari komt BZ&PC pas weer in actie. Dan is De Kempvis de tegenstander en moet BZ beginnen met de weg terug omhoog te vinden.