VVD te gast in radioprogramma Welke partij past bij mij?

16-10-10 Bodegraven/Reeuwijk -  Komende maandagavond tussen 21.00 uur en 22.00 uur wordt de lijsttrekster van de VVD, Lizette Visscher, uitgebreid geinterviewd in het  radioprogramma ”Welke partij past bij mij?”

Het programma is bedoeld om de inwoners van de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk te informeren over de partijen die 24 november mee doen aan de gemeenteraadverkiezingen.

Behalve via de radio (kabel 103.4 FM of ether 107.8 FM) is de uitzending ook live via deze website (linker kolom bij Radio Bodegraven) en later via uizending gemist te beluisteren.
Inwoners van Reeuwijk kunnen afstemmen op het digitale kanaal van Rekam. De radio-uitzending is namelijk ook op kanaal 37 te beluisteren via de kabelkrant. In Bodegraven is de kabelkrant alleen nog via het analoge kanaal van Ziggo te ontvangen. Iedereen die digitaal via de kabel kijkt, kan de kabelkrant ontvangen door het digitale kastje uit te schakelen en de antennekabel aan te sluiten.

De planning is als volgt:      
25 oktober PvdA        
1 november SGP
8 november CDA       
15 november Beter Bodegraven en Reeuwijks Belang

GroenLinks was 27 september in de uitzending, Trots op Nederland heeft wegens te weinig kandidaten op de kieslijst moeten afzien van deelname aan de verkiezingen. Vorige week kon u luisteren naar de ChristenUnie en a.s. maandag is de VVD te gast.

Op 20, 21, 22 en 23 november, wordt er tussen 20.00 en 21.30 uur een TV-debat via de kabelkrant uitgezonden. Het debat wordt 19 november opgenomen in Cultureel Centrum Evertshuis.

Na de acht radio-uitzendingen en het politieke debat op TV,  heeft u veel informatie gekregen en verwacht de omroep dat u een weloverwogen keuze kunt maken. Er moet de komende jaren flink bezuinigd worden, daarom is het belangrijk dat de meerderheid in de raad uw belangen behartigd.

In de raad wordt over allerlei voorstellen van het college gestemd. Bijvoorbeeld over de hoogte van belastingen, het profiel van de nieuwe burgemeester, de sportaccommodaties, bouwen van woningen en scholen, aanleggen van wegen etc. De meeste stemmen gelden in de raad. Het is dus belangrijk dat de partij die u het meest aanspreekt veel zetels, dus veel stemmen krijgt.

Omdat de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk per 1 januari 2011 fuseren zijn de gemeenteraadsverkiezingen uitgesteld. Terwijl de meeste gemeenten in Nederland 3 maart al naar de stembus zijn geweest, gaan de Bodegravers en Reeuwijkers op 24 november stemmen. De nieuwe raad zal bestaan uit 23 raadsleden. Het nieuwe college bestaat uit drie of vier wethouders en één burgemeester. De gemeente krijgt vanaf 1 januari 2011 de naam Bodegraven-Reeuwijk. Of die naam nog zal worden gewijzigd na de fusie, besluit de nieuwe raad.