KORFBAL: Vriendenschaar behoudt ongeslagen status

Vriendenschaar begon wat moeizaam aan de wedstrijd. Het duurde dan ook 5 minuten voordat Bart Vermeij met een afstandstreffer voor de 0-1 tekende.

Aan de kant van Bodegraven werd niet slim verdedigd. Midlandia brak veelvuldig op snelheid door een daar wist de ploeg van Arjan Baerveldt niet goed mee om te gaan.

Het stond 2-1 toen Nadine Uithol met een doorloopbal de stand weer gelijk trok. In deze periode ging Vriendenschaar beter verdedigen. Midlandia wist nog eenmaal de korf te vinden, maar doelpunten van Vermeij, van Leeuwen en Uithol zorgde ervoor dat er een ruststand van 3-5 op het scorebord stond.

 
Na de rust tekende Rolf de Bree met een schot voor de 3-6. Via een strafworp kwam Midlandia terug op 4-6 maar René van Leeuwen sloeg terug door tweemaal de mand te vinden vanaf halve afstand. Nog een schot van de Bree zorgde voor de 4-9.
 
Met een gat van vijf punten gaf Midlandia zich nog niet gewonnen. Met een vrije worp en een doorloopbal kwamen zij nog terug tot 6-9. Vriendenschaar speelde de wedstrijd uit.
 
Een schot van Stefan de Vries bracht 6-10 op het scorebord en Bart Vermeij gooide de wedstrijd in het slot: 6-11.