Zwembad woensdag gesloten in verband met aansluiten van luchtbehandelingkasten

24-08-10 Bodegraven - Op woensdag is zwembad De Kuil gesloten omdat de twee nieuwe luchtbehandelingkasten worden aangesloten die afgelopen dinsdag zijn geplaatst.

 

Met behulp van een grote hijskraan werd één kast op het dak van het recreatiebad geplaatst en één op de technische ruimte. De luchtbehandelingkasten zorgen voor een aangenaam klimaat in het binnenbad doordat de lucht wordt verwarmd en de luchtvochtigheid verlaagd

Afgelopen zomer is de oude ketel vervangen en zijn er twee boilers geplaatst. Ook zijn de luchtkanalen vernieuwd. Dit alles zal een energiebesparing van 70% opleveren.

De ketel verwarmt het water van het binnen- en buitenbad. In de periode dat de ketel werd vervangen was de buitentemperatuur boven de 30 graden, zodat niemand het heeft gemerkt.

Het bestemmingsplan kern Bodegraven is voor de zomervakantie door de raad goedgekeurd. Volgens wethouder Vroomen zal binnenkort de bouwvergunning voor de sportzaal worden aangevraagd. De sportzaal zal verdiept worden aangelegd om de omwonenden tegemoet te komen die bezwaar maakten tegen de hoogte van de sportzaal.

Het college heeft half augustus het definitief ontwerp inrichting buitenruimte en parkeerterrein van zwembad De Kuil vastgesteld. Binnenkort zal begonnen worden met de herinrichting van het parkeerterrein.

 Foto: Plaatsen van de tweede component van de uit drie componenten bestaande luchtbehandelingskast bovenop het dak van het recreatiebad.
De kast weegt acht ton, zodat het dak van tevoren verstevigd moest worden.