Autokrakers uit Bodegraven en Woerden aangehouden

23-08-10 Alphen aan den Rijn - De politie heeft vrijdag 20 augustus rond 03.10 uur, op de Korenmolen in Alphen aan den Rijn, drie jongens aangehouden.  Een 17-jarige en een 21-jarige jongen uit Bodegraven en een 17-jarige jongen uit Woerden.

Getuigen hadden de politie gebeld nadat ze zagen dat de jongens aan auto’s voelden of ze open waren. Als dat zo was stalen zij spullen uit de auto’s. De politie was snel ter plaatse en hield de drie jongens aan.

Uit het onderzoek blijkt dat de jongens in zowel Bodegraven als Alphen aan den Rijn een groot aantal spullen uit auto’s hebben gestolen.

Het gaat om zonnebrillen, radiofrontjes en radio’s, een gevarendriehoek, een brandblusser, carkit, een benzinedop, navigatiesysteem, snoep, gereedschap, etc. Met een gestolen lakstift die ze in een auto vonden hebben ze een scooter bespoten. Met een gestolen kitspuit hebben ze autosloten volgespoten.

De politie heeft inmiddels enkele aangiftes van benadeelden opgenomen, maar verzoekt ook andere mensen die schade hebben of spullen missen sinds die nacht zich te melden. Aangifte doen kan op veel manieren, bel eerst even naar 0900-8844 voor de beste optie.