s.v. Overbos wint damestoernooi

22-08-10 Bodegraven - De derde editie van het Rohda’76 Damestoernooi is gewonnen door s.v. Overbos. De ploeg uit Hoofddorp won in de finale met 1-0 van CSW en ging er met de wisseltrofee vandoor, die vorig jaar nog werd bemachtigd door Quick Boys.

Voor het organiserende Rohda’76 liep het toernooi uit op een deceptie. De verliezend finalist van vorig jaar, die flink wat basisspelers van het vorig seizoen mist door blessures, wist in de poule geen wedstrijd te winnen en won alleen de wedstrijd om de elfde en twaalfde plaats van TOV.

Het toernooi verliep verder uitstekend in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De organisatie kreeg deze week een afmelding van vv Rhoon. Quick Boys wist uiteindelijk met twee teams te komen, zodat het toernooi voor het eerst in drie jaar met liefst twaalf ploegen afgewerkt kon worden.

In poule A was CSW uiteindelijk de sterkste en eindigde Quick Boys MA1 op doelsaldo net voor Altior uit Langeraar. CJVV uit Amersfoort werd vierde en voor Hazerswoudse Boys (5e) en Rohda’76 was een figurantenrol weggelegd.

In Poule B was s.v. Overbos met overmacht de beste. Zonder punten te verliezen en zonder tegendoelpunten eindigde de Hoofddorpse ploeg als poulewinnaar.

De strijd om de tweede plaats was spannender. Quick Boys DA1 en Sportlust hadden evenveel punten, maar het doelsaldo van de Katwijkse titelverdediger was net wat beter. DOVO uit Veenendaal werd vierde, gevolgd door Kockengen en TOV uit Baarn.

CSW, Quick Boys MA1, Overbos en Quick Boys DA1 gingen dus uitmaken wie de titel in de wacht zou gaan slepen. In de halve finale wist CSW na een 0-1 achterstand en met tien speelsters uiteindelijk titelverdediger Quick Boys DA1 uit te schakelen. Overbos was in de andere wedstrijd met 2-0 te sterk voor Quick Boys MA1.

In de finale ging de wedstrijd tussen CSW en Overbos vrij gelijk op, maar was Overbos wel de sterkere. De 0-1 van Overbos was uiteindelijk ook de beslissende treffer. In de strijd om het ‘brons’ waren de dames van Quick Boys met 1-0 te sterk voor hun jongere clubgenoten.

Richelle Smit (Overbos) werd uitgeroepen tot beste speelster en TOV won de Fair Play Cup.