ZWEMMEN: Zusjes Brak gezamelijk naar NK zwemmen

07-06-10 Bodegraven - Komend weekend, op het N.K. zwemmen(in Eindhoven), zullen zowel Larissa(21) als Vivian Brak(20) aan de start verschijnen.

Larissa begin dit jaar verhuisd naar Amersfoort waar ze zwemt voor AZ&PC en studeert in Utrecht, Vivian komt echter nog steeds uit voor het Bodegraafse Hoogenboom Tours BZ&PC.

Larissa is ondertussen een vaste deelneemster aan de N.K. voor haar zusje Vivian is het nieuw. Vivian komt uit in de klasse S14. Dit is de klasse voor de minderbegaafde en vroeger onderdeel van de gehandicaptensport. Tegenwoordig is de gehandicaptensport geheel opgegaan in de gewone sportbonden en doen ze dan ook bij de KNZB mee tijdens de N.K.

Larissa Brak komt uit op de 50, 100 en 200 meter schoolslag en zal zwemmen in de 2e estafette ploeg van AZ&PC op de 4x100m. wisselslag.

Haar zusje Vivian komt uit op alle 7 nummers die er gezwommen worden in de S14. Dat zijn de 50 en 100 meter rugslag, de 50 en 100 meter schoolslag, de 50 en 100 meter vrije slag en de 100 meter vlinderslag.

De trainster van Vivian, Karin Heemskerk heeft afgelopen weken Vivian trachtte klaar te stomen voor goede prestaties tijdens haar eerste Nederlands Kampioenschap. Op de afgelopen kringkampioenschappen was er een goede generale met 5 medailles als gevolg.

 

 

                                                                 Vivian en Larissa