Politie pakt hennepkweek en witwassen aan

Gouda – De politie heeft dinsdag 4 maart gelijktijdig op vier plaatsen onderzoek gedaan naar hennepkwekerijen en het witwassen van crimineel vermogen.

De politie startte haar onderzoek rond 8.45 uur op woonwagencentra aan de Goudkade, de 1e Moordrechtste Tiendeweg, de van de Boschstraat in Gouda en in een woning aan de Sint Rafaëlstraat in Leidschendam. Er werden in totaal negen mannen aangehouden, waarvan vijf van de Goudkade, twee van de 1e Moordrechtse Tiendweg, één van de Van de Boschstraat en één uit Leidschendam, variërend in leeftijd van 21 tot 58 jaar..

Uit het onderzoek naar hennepteelt en handel werden vier mannen aangehouden. De overige vijf werden aangehouden in verband met het plegen van verzet of het in bezit hebben van weed, patronen, pepperspray, hennepplanten. of een busje traangas.

Bij het onderzoek werden meerdere hennepkwekerijen gevonden. Over aantal, plantjes en kwekerijen, kan de politie op dit moment niets zeggen. Ook werden er bij het onderzoek meerdere sieraden en horloges en voor 140.000 euro aan geld in beslag genomen.

Twee verdachten zijn weer in vrijheid gestel, zeven verdachten zijn in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt nog voorgezet.