WATERPOLO: BZ&PC Heren wint en verliest

09-03-10 Bodegraven-Eersteklasser HoogenboomTours/BZ&PC werkte een dubbel thuisprogramma af. Vrijdagavond won de ploeg van trainer Sander Wools met 18-12 van degradatieconcurrent WS Twente. Zaterdag verloren de Bodegravers met 8-9 van AZ&PC 2 uit Amersfoort. BZ&PC staat nu elfde.

Vrijdag begon BZ&PC moeizaam aan het degradatieduel. Al snel keek de thuisploeg tegen een 5-2 achterstand. Deze werd in de eerste periode nog rechtgezet tot 5-5. De Bodegravers kwamen steeds beter in de wedstrijd en kregen het fysiek spelende WS Twente goed onder controle. Langzaam maar zeker de Wools-equipe uit naar 18-12.

Zaterdagavond kwam AZ&PC 2 uit Amersfoort op bezoek in een sfeervol zwembad De Kuil. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op en zat verdedigend redelijk op slot. Tot diep in de vierde periode stond het gelijk. Na een aantal dubieuze uitsluitingen van het arbitrale duo zag BZ&PC de bezoekers op een beslissende voorsprong komen: 8-9.


Aankomend weekend speelt BZ&PC in Bilthoven tegen BZC Brandenburg.


Doelpunten tegen WS Twente: Ton van Jaarsveld (6x), Tom Nederend (3x), Tim van Leeuwen (3x), John Verhage (2x), Niels van Leeuwen


Doelpunten tegen AZ&PC 2: Tom Nederend (3x), Ton van Jaarsveld (3x), Bas van Bergen.