VOETBAL: ESTO door het oog van de naald

09-03-10 Bodegraven-Het gelijke spel van 2-2 werd pas afgedwongen in de laatste minuut en het was binnen 3 minuten na de start dat Moordrecht al liet zien dat ze voor een driepunter waren gekomen.

Een hard stuiterend schot werd door Estokeeper Van Kooten niet goed verwerkt en de 0-1 lag al direct in de touwen. Moordrecht speelde kort op de man en zette stevig door. ESTO had hier duidelijk moeite mee maar wist zich met goed voetbal toch terug te vechten. Het was dan ook terecht dat het in de 35e minuut 1-1 werd. Een scherp genomen corner belande op het hoofd van Tom Bakker die bijna tegen de laatste paal helemaal vrij stond, onhoudbaar kopte hij het tegendoelpunt tussen de palen.

Vrijwel direct na het doelpunt leek Van Roon door te breken op de linker vleugel. Matahatiwan voorkwam dat door een handsbal en hij kon vertrekken met een tweede gele kaart. Tot de rust bleef de gelijke stand ongewijzigd en dat deed wel recht aan het spel op het veld. ESTO wat meer aan de bal met verzorgd voetbal en Moordrecht smeet met energie door heel hard te werken.


Na de rust leverde ESTO en ondermaats schouwspel af. Kennelijk was er iets van: “die tien van Moordrecht rollen we wel even op”. Maar zoals zo vaak blijkt het verlies van een speler in het voordeel te werken van de ploeg die het betreft. Goed georganiseerd en met een sterke verdediging, waarin de lange zwarte krullenbol Wesaja een hoofdrol speelde, bleef Moordrecht fier overeind. Keeper Casetotti groeide in de wedstrijd en keerde in de 51 minuut een hard schot van Bakker na een mooie soloactie van Bos.

Toch was het even later een vrije trap voor het Estodoel die de 1-2 inluidde. Volkomen onbegrijpelijk viel de bal in de verre hoek vlak voor de doelpaal op de grond. Het was intikken voor de spits van Moordrecht. Daarna leek ESTO de kluts kwijt, veel ingespeelde ballen kwamen helemaal niet aan en onzekerheid veroorzaakte een rondspeelpotje achterin. Nogmaals moet gezegd worden dat de verdediging van Moordrecht stond als een huis en zij gaven, zowel in het duel als in de ruimte, geen millimeter ruimte.

Het lukte ESTO toch nog het doel van de tegenstander te bereiken. Een goed ingekopte bal door Bakker werd van de doellijn gehaald. Maar even later stond de paal van het Estodoel in de weg om een hard en van richting veranderd schot van Moordrecht te keren. Tegen blessuretijd voerde Esto de druk flink op. De bevrijding voor ESTO was een door Wouter-Jan Bos subliem genomen vrije trap op de rand van het strafschopgebied.

De bal belandend onhoudbaar in het spreekwoordelijke zesje en zo werd de eindstand op 2-2 bepaald. In blessuretijd werd een hard laag schot van Bos nog gekeerd maar ESTO zou teveel gekregen hebben als de 3-2 op het bord was verschenen.

Al met al een terechte uitslag en Esto zal aan de bak moeten om een directe promotie naar de 3e klas af te dwingen.