VOETBAL: Oudewater 1 – Rijnstreek 1

09-03-10 Nieuwerbrug-In een wedstrijd waar de wind dwars op het veld stond was Rijnstreek weer eens uiterst effectief wat betreft het afmaken van de kansen. Trainer Anne Smit had een aantal wijzigingen doorgevoerd in de opstelling om op die manier Oudewater te bestrijden.

In de eerste helft werkte niet optimaal en werd Rijnstreek erg ver naar achter gedrongen. Met veel positiewisselingen voor in bij Oudewater speelden de geelbuiken Rijnstreek van de mat in de eerste helft. Toch leverde het niet een overtal aan kansen op. Roy Zaal werd als enige diepe spits gebruikt om af en toe uit te breken door Rijnstreek. Dit lukte mondjesmaat en door de straffe wind kon de bal slecht verlegd worden naar de voorhoede van Rijnstreek.

Middenvelders Arjan Schouten en Robert van den Berg speelden noodgedwongen erg teruggetrokken als een soort back spelers. Toch bleef het 0-0 en in de rust werd afgesproken dat Rijnstreek meer druk naar voren moest gaan zetten.
Maikel Sluijk werd gewisseld voor Kendrick de Vink en met de snelle Justin Sluijk op de flank en Robertjan Blonk achter spits Roy Zaal was het de bedoeling Oudewater vast te zetten.

Dit lukte steeds beter en dit resulteerde ook in de eerste goal van Rijnstreek. Na een strakke voorzet bij de tweede paal van Roy Zaal kon Kendrick de Vink intikken. De opluchting was groot en de jacht werd ingezet naar meer doelpunten. Dit lukte en op zijn Suarez frommelde Roy Zaal zich door de verdediging van Oudewater en schoot in de korte hoek raak. Rijnstreek stond dus tegen de verhouding in met 0-2 voor.

Nu was het zaak om dit te behouden en daarom werd Robertjan Blonk gewisseld voor een echte verdediger Alexander Rietveld. Robert vd Berg ging daardoor op het centrale middenveld aan de slag. In die fase van de wedstrijd zette Oudewater alles op de aanval en door een klutsbal verdween de bal via via in het net van Rijnstreek. Met nog een kwartier te spelen was er nog niets aan de hand. Rijnstreek had de wedstrijd onder controle en verder dan wat afstandschoten kwam Oudewater niet meer.

Tot 2 minuten voor het einde van de wedstrijd Leonard de spits van Oudewater onderuit trok en zij een penalty kregen van de overigens goed fluitende scheidsrechter. Rijnstreek had tien minuten eerder ook een penalty moeten krijgen en daarom was het extra zuur dat de scheidsrechter deze wel gaf. Daarmee was ook de eindstand getekend en heeft Rijnstreek goede zaken gedaan om uit bij Oudewater gelijk te spelen, maar is het zuur dat de 0-2 voorsprong niet kon worden vastgehouden.

Doel: Yvar Veldkamp
Verdediging: Niels Nederend, Leonard Verweij, Sander Korff
Middenveld: Robert vd Berg, Peter Verkerk, Arjan Schouten, Robertjan Blonk(Alexander Rietveld)
Aanval: Justin Sluijk(Hans Splinter), Roy Zaal, Maikel Sluijk(Kendrick de Vink)
Trainer: Anne Smit
Leiders: Jaap Aantjes, Robbert Molmans
Verzorger: Gerard van Elteren
Grensrechter: Andre Schouten