VOLLEYBAL: VSTS dames 1 redt het net niet

09-03-10 Bodegraven-Afgelopen zaterdag 6 maart speelde de dames van VSTS tegen Callas Group Abcoude. De thuiswedstrijd werd in november met 3-2 gewonnen. De dames van VSTS waren dan ook gebrand om dit keer met betere cijfers een overwinning te boeken.

De dames van VSTS hadden een andere coach aan de zijlijn. Saskia van Ooijen kon niet aanwezig zijn en teamgenoot Yvonne Vink, die nog herstellende is van haar zwangerschap, nam de taak over. De eerste set begonnen de dames goed. Beide teams waren aan elkaar gewaagd waardoor het gelijk opliep. De dames van VSTS hadden de set naar zich toe kunnen halen, maar gaven het aan het einde weg. De set eindigde in een 25-22 voor Callas Group Abcoude.

In de tweede set ging VSTS fel van start. De dames voelden dat er meer in zat en gingen voor elke bal, dat resulteerde in mooi spel. Ook nu ging het weer gelijk op tot aan het einde van de set. Bij een setstand van 17-20 kwam Danielle Noorloos in het veld. Zij viel sterk in en scoorde mooie punten. Nu konden de dames van VSTS het afmaken. Harde aanvallen van Miranda Griffioen waren niet meer te verdedigen. Met 22-25 wonnen de dames de set en stond het weer gelijk: 1-1.

In de derde en vierde set hebben de dames ook weer hard geknokt. In de derde set kwam Jasmijn Vollering in het veld. Zij had aan de kant al goed kunnen zien waar de kansen voor VSTS lagen en maakte hier dan ook goed gebruik van. VSTS kwam in beide sets meerdere malen op een voorsprong, maar de dipjes waren in de beide sets te groot, waardoor Abcoude in kon lopen.

Abcoude maakte aan het einde van de sets de scorende punten, waardoor VSTS zowel de derde als de vierde set moest afstaan. Met 25-21 en 25-23 verloren de dames nipt en zat er geen vijfde set meer in. Hierdoor moesten de dames van VSTS, Abcoude met een 3-1 verlies verlaten.

Volgende week op zaterdag 13 maart spelen de dames om 16.00 thuis tegen de dames van Florie NVC.