WATERPOLO: Dames BZ&PC laten 3 punten liggen

07-03-10 Bodegraven-De waterpolosters van HoogenboomTours/BZ&PC hebben in eigen zwembad drie punten laten liggen. Brandenburg, dat eerder met 6-1 te sterk was voor de ploeg van trainer Andreas de Heij, wachtte geduldig af en sloeg in het laatste part zijn slag. Dit had een geflatteerde 4-8 eindstand tot gevolg.


 
BZ&PC begon goed en kwam op 2-0. Brandenburg scoorde in het eerste part een keer tegen, maar in het tweede part was het de thuisploeg die de klok sloeg. Drie manmeers op rij werden echter gemist. Ook Kim de Vor miste van dichtbij, waardoor Brandenburg gespaard bleef.

In het derde part werd het alsnog 4-2 voor BZ&PC, maar de genadeklap bleef uit. Wendy van der Neut miste een penalty en opnieuw gingen twee overtalsituaties voorbij zonder goal.


Brandenburg kwam in de beslissende laatste periode langszij en pakte na een slechte uitworp van keepster Mirjam de Meyere voor het eerst in het duel de voorsprong. BZ&PC kreeg anderhalve minuut voor tijd nog een manmeer, maar zelfs de time-out die coach De Heij nam om zijn speelsters op scherp te krijgen, mocht niet baten. In de laatste 40 seconden vielen er nog 3 doelpunten aan Bilthovense zijde.
 
BZ&PC verliest hierdoor haar vierde positie in de landelijke tweede klasse bond. Zaterdag staat de relatief gemakkelijke uitwedstrijd in en tegen Utrecht op het programma, de nummer elf van de ranglijst.
 
Doelpunten: Marijke van Leeuwen (2x), Wendy van der Neut en Myrte van den Heuvel.