Goede generale repetitie voor synchroonzwemsters Hoogenboom Tours BZ&PC

07-03-10 Bodegraven-Op zaterdag 6 maart j.l. vond in zwembad de Hoorn te Alphen aan de Rijn de Kringkampioenschappen  synchroonzwemmen van de Kring Gouwe Rijnstreek plaats. In deze kring zit het Bodegraafse Hoogenboom Tours BZ&PC samen met Widex GZC Donk uit Gouda, Electrolux AZC uit Alphen aan de Rijn en Z&PC Katwijk.

Bij deze kringkampioenschappen stonden de uitvoeringen centraal. Dit houdt in dat de meiden gehuld in een prachtig badpak met pailletten, met de haren in een knot en met mooie make-up op een uitvoering zwemmen op muziek. Hoogenboom Tours BZ&PC nam deel aan de kringkampioenschappen met 3 duetten en 2 ploegen. Het werd een spannende strijd om de medailles wat resulteerde in de volgende uitslag:

Op zaterdag 6 maart j.l. vond in zwembad de Hoorn te Alphen aan de Rijn de Kringkampioenschappen  synchroonzwemmen van de Kring Gouwe Rijnstreek plaats In de categorie onder de 12 jaar mochten namens  ‘Hoogenboom Tours BZ&PC Michelle van der Neut en Chantal van Bemmel hun duet laten zien. Op muziek van ‘High School Musical’ zwommen zij naar een keurige 3e plaats met een puntentotaal van 45.300. Het groepsnummer met daarin Lisanne Zwaan, Esmee Verheul, Nikki Doornheim, Michelle van der Neut en Chantal van Bemmel werd eveneens 3e met een puntentotaal van 43.900. Zij zwommen op het nummer ‘Summer is magic’.

In de categorie onder de 16 jaar mochten Rowella Bottenberg
en Petra van der Neut hun duet vertonen. Zij zwommen op een medley van de Blues Brothers en kregen met dit swingende nummer het publiek mee. Dit resulteerde in een mooie 2e plaats met een puntentotaal van 55.100. De ploeg bestaande uit Sabine van Oossanen, Maartje van der Laan, Lotte Bot, Yasmine van der Weide, Rozemarijn Brunn, Hannah Bouwens, Rowella Bottenberg en Petra van der Neut eindigde als 4e. De meiden zwommen hun uitvoering op muziek van Alphabeat en behaalden 54.200 punten. Hiermee kwamen zij 8 tienden tekort voor de derde plaats.
       
Bij de junioren zwommen Vera van der Laan en Sabine van Oossanen hun duet op muziek van Naruto. Het was de eerste keer dat dit nummer ‘voor het echie’ werd gezwommen en dit ging hartstikke goed. De meiden behaalden 58.100 punten en dit werd beloond met een zilveren medaille.

Deze wedstrijd is een goede generale repetitie geweest voor de grote kampioenschappen die naderen. Op 27 maart vindt de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen plaats waar namens Hoogenboom Tours BZ&PC Vera van der Laan en Sabine van Oossanen aan deelnemen. Op 17 en 18 april vindt de Synchrobeat plaats, dit zijn de Nederlandse Kampioenschappen voor de leeftijdscategorieën onder de 12 jaar en onder de 16 jaar. Hier doen aan mee: Michelle van der Neut, Chantal van Bemmel, Sabine van Oossanen, Rowella Bottenberg, Petra van der Neut, Maartje van der Laan, Lotte Bot en Rozemarijn Brunn.

Wilt u meer weten over synchroonzwemmen bij Hoogenboom Tours BZ&PC mail dan naar synchro@bzpc-bodegraven.nl