KORFBAL: Vriendenschaar verliest van Allready

26-01-10 Bodegraven-Vriendenschaar reisde afgelopen zaterdag af naar Zierikzee voor het duel tegen All Ready. Vriendenschaar op de ranglijst in de middenmoot en de ploeg uit Zierikzee puntloos onderaan. Toch een duel waar door de Bodegravers niet licht over werd gedacht, vanwege het straffe achterverdedigen waar de Zeeuwse ploeg om bekend staat.


De hele wedstrijd was zeer traag. Het oplossen van het achterverdedigen haalde flink de snelheid en de verrassing uit de Vriendenschaar-aanval. Hoewel er goed het geduld werd opgebracht om een aanval op te zetten, slaagde Vriendenschaar er niet in het grote overwicht in balbezit om te zetten in doelpunten. Toen de scheidsrechter floot voor de rust, stond er slechts 3-4 op het scorebord.


Na de rust werd het beeld van de wedstrijd anders. Vriendenschaar werkte harder om de bal in de aanval te houden. De rebound werd goed neergezet en keer op keer werden afvallende ballen afgevangen om opnieuw een aanval op te bouwen. De minutenlange aanvallen leverden echter niet op wat de Bodegraafse ploeg verdiende. Er werd niet gescoord. Verdedigend zat het aan Bodegraafse kant wel goed. De aanvallen van All Ready waren kort door goed meevangen van de Bodegraafse verdediging.

Maar daar waar Vriendenschaar in alle goed opgebouwde, lange aanvallen niet tot scoren wist te komen, viel er af en toe wel een doelpuntje aan Zeeuwse zijde. Behalve het onvermogen om te scoren, viel Vriendenschaar nog meer ongeluk ten deel. Aanvoerder Stefan de Vries moest met een geblesseerde enkel het veld verlaten, nadat hij ongelukkig in aanraking kwam met de uitschuiftribune in de Zeeuwse sporthal. Invaller Mike Lina en later ook Merel van Wensveen uit de A1 speelden een prima invalbeurt, maar konden het tij voor Vriendenschaar niet keren.

Met slechts 2 gescoorde doelpunten in de tweede helft en een ontluisterende 7-6 op het scorebord stonden de spelers van de Bodegraafse ploeg er met recht verslagen bij, terwijl tegenstander All Ready feest vierde met de eerste twee punten van dit seizoen op zak.


De mensen die wel scoorden: Ron Koster 3x, Rolf de Bree, Anita Koster en Bart Vermeij ieder 1x.


Komende zaterdag speelt Vriendenschaar thuis tegen Oranje Nassau. De wedstrijd begint om 17.05u.