PAARDENSPORT: Kim Huizer weer op een 2e plaats.

22-12-09 Bodegraven: Tijdens een  goed gereden proef van Kim Huizer met haar paard Oxford behaalde zij voor de tweede keer een 2e plaats tijdens de voorronden voor het Nederlands kampioenschap in het ZZ-licht (regio West) De wedstrijd werd gereden tijdens een koude zaterdagmorgen in Maasdijk.

Het verschil met de nummer 1 , Lynne Maas, was dit keer miniem. Met een totaal score van 451 punten en een percentage van 64,43% voor Kim Huizer moest zij Maas net voor laten gaan, die 452 punten scoorde.

De rijkelijk in Kerstsfeer versierde wedstrijdring was voor menige combinatie een beproeving. Ook Oxford was tijdens de proef meer gespannen en kijkerig, maar Kim kon Oxford wel in de hand houden.

De Bodegraafse amazone was achteraf wel tevreden met het behaalde resultaat. Kim: “ Ik had deze punten zelf niet verwacht. Doordat de ring wel erg versierd was met rode draperien en kerstbomen vlak langs de bakrand, was Oxford erg gespannen en kon ik hem niet loslaten zoals ik dat normaal gesproken kan doen.

Doordat ik nu voor de tweede keer een 2e plaats heb behaald ben ik in ieder geval zeker van mijn plaatsing in de halve finale die van 26-28 februari worden gehouden op het KHNS-centrum in Ermelo.