VOLLEYBAL: Belangrijke zege voor VSTS dames

22-12-09 Bodegraven: Na 2 weken rust wint VSTS van directe concurrent Spivo uit Spijkenisse. In een ijskoude sporthal verloren de dames alleen de eerste set. De sets die volgde werden vrij gemakkelijk gewonnen. De wedstrijd eindigde daarmee met 3-1 voor VSTS.

De start van de wedstrijd was aan beide kanten rommelig. Mogelijk speelde de lage temperatuur in de sporthal een rol. Halverwege de set kwam Danielle Noorloos in het veld. VSTS ging beter draaien, maar ook de spelverdeelster van Spivo wist haar beste aanvalster te vinden. Spivo won deze set met 25-20.


De tweede set ging gelijk op. De opdracht van coach Saskia van Ooijen was duidelijk. De servicedruk moest hoog zijn. Esther van der Kruk, Danielle Noorloos en Annette Verweij voerde deze opdracht uitstekend uit. Aan het einde van de set viel de spelverdeelster van Spivo geblesseerd uit. VSTS was hierdoor even de concentratie kwijt, maar herpakte zich snel en trok de setwinst naar zich toe (25-22).


Spivo was duidelijk aangeslagen en VSTS bleef druk zetten. De snelle set-ups van Jasmijn Vollering zorgde ervoor dat de aanvalster vrij spel hadden. Doordat liberospeelster Kristel Ehmer een van haar beste wedstrijden van het jaar speelde, kon Spivo daarentegen geen punt maken. Eindstand van deze set was 25-13.


Ook in de vierde set was VSTS duidelijk de sterkere ploeg. Esther Wagensveld scoorde de ene bal na de andere. Ook de servicepass van Esther was perfect. De dames van Bodegraven hebben geen moment in de problemen gezeten en wonnen ook deze set met ruime cijfers (25-19).

Met deze overwinning stijgt VSTS naar een zevende plaats op de ranglijst van de tweede divisie.

Op 9 januari zal VSTS haar eerste wedstrijd van 2010 spelen in de Sporthoeve tegen Sarto.