Droom wordt werkelijkheid

26-11-09 Afgelopen donderdag ging projectontwikkelaar Synchroon van start met de eerste fase van het project  Droomweide in Bodegraven. In bijzijn van kopers en overige betrokkenen gaf wethouder Bouwens het officiële startsein op de bouwlocatie aan de Broekveldselaan..

In Weideveld worden in totaal 760 woningen gebouwd. Synchroon is door de gemeente geselecteerd voor de realisatie van het eerste deelplan "Droomweide", dat de entree van de wijk vormt.

In het project worden onder andere 70 betaalbare huur- en koopwoningen gerealiseerd. Deze aantrekkelijke woningen voor starters en jonge gezinnen worden verkocht en verhuurd door Mozaïek Wonen.

De woningstichting investeert ruim € 14 miljoen in Droomweide en is daarmee één van de dragers van het project. Fase één omvat onder meer 19 woonzorgappartementen voor Bodegravers met een zorgindicatie.

Het project kenmerkt zich door de sterke samenhang tussen de verschillende woningtypen en een grote diversiteit aan gevelbeelden die refereren aan het beeld van de historische kern van Bodegraven zonder dit te willen kopiëren.