WATERPOLO: BZ&PC-Heren 1 geflatteerd naar laatste plaats

25-11-09 De waterpoloërs van HoogenboomTours/BZ&PC zijn afgezakt naar de laatste plaats in de eerste klasse. In Veenendaal verloren de Bodegravers met 16-9 van VZC Veenendaal. Het was voor de ploeg van trainer Sander Wools alweer de vijfde nederlaag in zes duels.

De uitslag was enigszins geflatteerd. Het duel ging lange tijd gelijk op, maar eind derde periode zag BZ&PC de thuisploeg uitlopen van 6-5 naar 10-5. Met deze grote achterstand in wetenschap gingen de Bodegravers meer risico nemen. Dit pakte verkeerd uit waardoor de Veenendalers via snelle tegenaanvallen verder uitliepen.

BZ&PC kreeg in de wedstrijd slecht twee overtalsituaties. De bezoekers hadden zonder die buitenkansjes veel moeite om het fysieke Veenendaalse blok te slechten. Via afstandschoten en individuele acties kon BZ&PC lang bij blijven, maar moest uiteindelijk het hoofd toch buigen.

Aankomende zaterdag speelt BZ&PC een belangrijk duel in Bodegraven tegen De Robben uit Hilversum. Om 19.45 uur start het degradatieduel in zwembad De Kuil.

Doelpunten: Tom Nederend (4x), Ton van Jaarsveld (3x), Tim van Leeuwen en John Verhage.