VOLLEYBAL: Dames VSTS winnen met gemak van NVC

23-11-09 De dames van degradatiekandidaat NVC hadden veel verwachtingen van de wedstrijd tegen VSTS. Zij hadden al hun hoop gevestigd op het behalen van hun eerste wedstrijdzege. VSTS liet echter zien een maatje te groot te zijn en won met gemak met 4-0.

Gedreven en geconcentreerd begonnen de dames uit Bodegraven aan de eerste set. Tot halverwege de set gingen de ploegen gelijk op. Bij stand van 16-16 serveerde Miranda Griffioen naar een stand van 16-24. Daarna werd het laatste punt snel gemaakt en won VSTS de set met 17-25.


In de tweede set liet VSTS weer goed spel zien. Zowel aanvallend als verdedigend was VSTS veel sterker dat NVC uit Nieuwegein. Kristel Ehmer wist de aanvallen van NVC goed te lezen en zorgde ervoor dat Esther van der Kruk haar aanvallers perfect kon aanspelen. Deze set ging met 25-14 naar VSTS.


In de derde set werd het goede spel voortgezet. Wederom werd er door een sterke servicebeurt, ditmaal door Danielle Noorloos, 8 punten op rij gescoord. NVC ging steeds krampachtiger spelen en VSTS kreeg vleugels. Eindstand van deze set was 25-15.


De vierde set was niet anders dan de eerste drie sets. VSTS had de wedstrijd volledig onder controle. Vooral de middenspeelsters Miranda Griffioen en Annette Verweij waren aanvallend en blokkerend zeer sterk. Hoewel het publiek uit Nieuwegein haar best heeft gedaan de dames van NVC aan te moedigen, heeft dat niet geleid tot een setwinst. Ook deze set ging naar VSTS (25-20).


NVC blijft hiermee de hekkensluiter van de tweede divisie en VSTS blijft staan op een 8e positie.
De volgende wedstrijd van VSTS is op 12 december om 16.00 tegen Volley Meerkerk'95 in de Sporthoeve.