ESTO werkt zich uit gevarenzone

02-12-2019 Hoogvliet - ESTO boekte afgelopen zondag een belangrijke uitzege tegen concurrent Meeuwenplaat: 1-3. Door deze overwinning werke ESTO zich op naar de 10e plek in 2D. ESTO pakte de winst door vooral in de tweede helft de tegenstander haar wil op te leggen. Na de aftrap voetbalde ESTO rommelig, maakte het teveel fouten, maar was  voetballend de bovenliggende partij. In de 19e minuut  ontstond door dit zwakkere spel een tegengoal. Een te zwakke inspeelbal

pikte de Hoogvlietse spits op en hij schoot de 1-0 binnen. De achterstand zette ESTO niet aan tot beter spel. Na de thee had ESTO de zaakjes wel beter voor elkaar. Wellicht was dat het gevolg van een donderspeech van trainer Andy Biekman. Met veel meer druk op de bal werd de tegenstander vastgezet op eigen helft.

Al snel viel de gelijkmaker uit een hoogstaand doelpunt van Wouter-Jan Bos (foto). Vanuit zijn positie op rechts werd hij door Bas van Goudswaard uitstekend ingespeeld en leverde met zijn linkerschoen een onhoudbaar schot af. Op zoek naar de winst overklaste ESTO haar tegenstander nu. In de 55e minuut draaide een voorzet van Wouter-Jan over de keeper heen. Een verdediger van Meeuwenplaat trachtte de bal nog van de doellijn te halen maar die kopte hem in eigen doel.

ESTO zette mede dankzij de coaching door Biekman fel door en de 1-3 viel rond de 83e minuut. De opkomende linksback Tim van de Lagemaat legde voor de achterlijn de bal terug op Jordi Romijn die vrijstaand kon inschieten. Robin Groenendijk en Job van Welie hadden na weken van afwezigheid weer een invalbeurt. Deze versterking is zeer welkom voor de komende weken.

• Zondag komt DONK naar de Kievitsheuvel. Een geduchte tegenstander met een zeer bekende trainer (Pieter van Zoest red.) die lekker meedraait in de 2e klas. Opnieuw en belangrijke wedstrijd die om 14.00 uur wordt afgetrapt.