Opnieuw winst voor VSTS H1 tegen VollinGo | verlies voor dames

02-12-2019 Bodegraven - De VSTS-heren wonnen wederom van VollinGo 4, de nummer 2 in de competitie. Aangemoedigd door jeugdlid van de maand Aron werden de Gouwenaars met 3-1 verslagen. De eerste set begon rommelig mede door een wisseling in de libero positie, waardoor het even zoeken was naar het vertrouwen. VollinGo was natuurlijk gebrand op revanche na de verliespartij van vorige week en maakte dankbaar gebruik van de

zoekende mannen van VSTS. Deze set ging dan ook nipt verloren. In set 2, 3 en 4 is VSTS geen moment in gevaar geweest en mede door de fanatieke aanmoedigingen van jeugdlid van de maand Aron werden deze sets winnend afgesloten. Wederom een lekkere overwinning tegen een directe concurrent die nu echt op achterstand is gezet.

 
► VSTS-heren: opnieuw winst op VollinGo 4.

VSTS-dames belonen zichzelf niet

Eerder verloren de dames van VSTS in sporthal De Kuil met 2-3 van US 3. In set 1 en 2 dicteerde VSTS de wedstrijd. De servicedruk was aanwezig en zo werden er ook directe punten gescoord waarmee VSTS kon uitlopen. De passing onder leiding van Karin van Rijn lag prima waardoor Judith Terpstra haar aanvalsters goed kon vinden. Kirsten van der Lecq en Donna Sluijs maakten mooie punten en Elvira Duiven zat ook goed in de wedstrijd en benutte het diagonale blok van de tegenstander door de ballen hard rechtdoor te slaan en zo te scoren. Zo werd set één winnend afgesloten met 25-16.

Set 2 had nagenoeg het zelfde verhaal. De blokkering stond goed en wat US tactisch er over heen speelde werd door Van Rijn verdedigd waardoor VSTS zelf weer de aanval kon gaan opbouwen. Ook de tweede set werd gewonnen met 25-22.
Daarna liep er zand in de moter bij VSTS en gingen set 3 en 4 met resp. 17-25 en 19-25 verloren. En ook de beslissende 5e set ging nipt met 13-15 verloren