Competitieverlies voor BZ&PC-dames

28-11-2019 IJmuiden - De dames van BZ&PC leden hun 2e competitienederlaag. In IJmuiden gingen de Bodegraafsen met 11-8 onderuit tegen VZV. De geblesseerde keepster Noah Boswinkel werd vervangen door speelster Britt van Dam, die geen onverdienstelijke eerste helft keepte. In die eerst twee periodes wist VZV 4x te scoren en konden alleen topscoorders Gaby de Wit en Jennifer Den Besten het andere net vinden. Het tweede deel van de wedstrijd

werd Suzan Kaynar opgeroepen als keepster en ook zij wist een aantal nodige reddingen te doen. De BZ&PC-dames kregen genoeg kansen aan de andere kant, maar deze werden helaas gedurende de hele wedstrijd te weinig benut.
De laatste periode begon met een 7-5 achterstand en deze werd uitgebreid naar 9-5. Door middel van een snel man-meer doelpunt en een mooie midvoor actie van Melissa Dongelmans werd het nog 9-7, maar toen was de strijd wel geleverd. Kaylee Schellingerhout wist met haar tweede doelpunt van de avond de schade nog te beperken tot 10-8, maar een snelle uitbraak van VZV maakte de eindstand vlak voor tijd toch 11-8.
 

“Afgelopen week hebben we een forse personele tegenvaller gehad. De meiden hebben veel strijdlust getoond, helaas ging de bal er niet vaak genoeg in. Aankomend weekend de kwartfinale van de beker, een mooi moment om ons te revancheren.” aldus coach Jary Göbel.
 

HEREN-TEAM WINT WEL

Het herenteam van BZ&PC won wel. JAWS Amsterdam werd met 8-15 verslagen.