Rohda ’76 neemt lichtinstallatie en kunstgrasveld in gebruik

07-11-2019 Bodegraven - De nieuwe LED-lampen langs het trainingsveld en het derde veld branden al enkele weken in de avonduren bij Rohda ‘76. En op de nieuwe kunstgrasmat van het 3e veld waren dan weliswaar al een aantal wedstrijden gespeeld. Toch gaf het Rohda-bestuur de ingebruikname van beide op donderdagavond 7 november nog een officieel moment. En dat gebeurde rond 20.00 uur door wethouder Dirk Jan Knol (sport),

Rohda-voorzitter Arjan Griffioen en Maurits Versteegh (kantoordirecteur Rabobank Bodegraven) door symbolisch gezamenlijk op de rode knop te drukken. De bekostiging van de LED-verlichting kwam mede tot stand vanwege de donatie van de Rabobank (Dichtbijfonds). Daarna werd door wethouder Dirk Jan Knol en Arie Plomp namens de BSV nog een schep kurkkorrels in het doelgebied uitgestrooid. En daarmee was de ingebruikname van de lichtinstallatie en het nieuwe kunstgrasveld een feit.
 

 • Bericht: André van Egdom

Het vervangen van de energie slurpende lampen door LED-verlichting geldt als een eerste aanzet voor de duurzaamheidsslag die Rohda’76 de komende jaren gaat slaan. Door subsidie van het rijk, de provincie, de Club van Honderd van Rohda’76 en het Rabo Dichtbijfonds, kon de vereniging deze investering bekostigen.

Voorzitter Griffioen bedankte de gemeente en de financiële weldoeners voor hun bijdragen. ,,We hebben inmiddels ook het enkel glas in de kantine vervangen door hoog rendementsglas. Die maatregelen zorgen voor een lagere energierekening en minder belasting van het milieu’’. Daar blijft het volgens de preses niet
bij. ,,De komende jaren gaan we nog verder aan de slag met een energiezuinige
warmtevoorziening en zonnecollectoren op het dak van de kantine en de kleedkamers.

Op die manier voorzien we straks in ons eigen energieverbruik’’, besluit de Rohda-voorzitter.Wethouder Knol prees Rohda’76 om haar getroffen maatregelen en benadrukte dat verenigingen voor duurzaamheidsmaatregelen bij de gemeente kunnen aankloppen voor een lening tegen aantrekkelijke voorwaarden.

• Bron: website Rohda '76 

 

 
► Wethouder Dirk Jan Knol, Maurits Versteegh (Rabo Bodegraven) en Rohda-voorzitter Arjan Griffioen drukken gezamenlijk op de rode knop voor de ingebruikneming van de LED-lichtinstallatie en het nieuwe kunstgrasveld.
 
► Wethouder Dirk Jan Knol strooit nog een schep kurkkorrels in het doelgebied van het nieuwe Rohda-kunstgrasveld.
► En Arie Plomp namens de BSV deed er ook nog een schepje overheen.