Petitie en groepsfoto voor behoud pad van alles

05-11-2019 Reeuwijk-Brug - Het pad van alles langs de zoutmansweg en Raadhuisweg in Reeuwijk-Brug blijft de gemoederen bezig houden. Wilma de Haas is een petitie gestart met de leus: "Behoud het fietspad langs de Breevaart". Heidi Looy, Gea Verdouw en Marco de Haas plaatsten een oproep om woensdagmiddag 6 november tussen 12.15 uur en 13.00 uur naar het haventje aan de Geidweide te komen voor een groepsfoto.

 

Er zijn afgelopen zomer diverse maatregelen genomen om de weg minder aantrekkelijk te maken voor autoverkeer. Er is 28 oktober een verkeersbesluit gepubliceerd waarin een vrachtwagenverbod bij het inrijden van de Zoutmansweg vanuit Gouda richting Raadhuisweg wordt aangekondigd.

Op 21 februari 2018 is een motie aangenomen op verzoek van OBS de Venen om bij de inrichting van het Treebord en de Raadhuisweg - Zoutmansweg rekening te houden met de verkeersveiligheid. Op 30 januari 2019 is een amendement aangenomen waarin onder andere staat dat het vrijliggend pad moet worden ingericht als vrijliggend fietspad en een duidelijke voorrangsregeling gecreëerd moet worden op de kruispunten.