Zondagmiddagconcert BVE “Allemaal emotie”

04-11-2019 Bodegraven - Zondag 3 november gaf het Bodegraafs Vocaal Ensemble in een nagenoeg uitverkocht Evertshuis een concert vol emoties.
De blijheid van de vrolijke medley “Make ‘em laugh” werd afgewisseld met de boosheid van Adele, die zij zo mooi weergeeft in een aantal van haar teksten. Het koor zong een medley met enkele van haar bekende nummers.

 

Gevoelige liederen over de emoties angst (“Als wij niets doen” uit “Soldaat van Oranje”) en liefde (onder andere ”Fields of Gold ”van Sting) waren ook heel herkenbaar. Natuurlijk mocht de nostalgie niet ontbreken. Dat gevoel zullen de meeste mensen wel gekregen hebben bij de song “Take me home, country roads”. De heren zongen over afschuw in “Die Forelle” en een aantal dames over verdriet in “Ach, ich habe sie verloren”.
Dit alles werd weer duidelijk aan elkaar gepraat op de gebruikelijke leuke wijze door dirigent John Bouwmans. Tevens werden de emoties weergegeven met lichtbeelden met toepasselijke emoticons. Met Cees-Willem van Vliet achter de piano geassisteerd door Hetty Veerman werd het een sfeervolle zondagmiddag. Na de afsluiting met “Als de liefde maar blijft winnen” van Daniël Lohues en “Zing, vecht, huil….”van Ramses Shaffy ging het publiek met en keur aan emoties naar huis.