Esto struikelt op de valreep over Excelsior ’20

04-11-2019 Schiedam - De 2-1 uitslag van de uitwedstrijd tegen het Schiedamse Excelsior ’20 kwam in de laatste minuten tot stand. Met een buitenspeldoelpunt waar de winnende ploeg geen recht op had. De scheidsrechter speelde hierin een rol. Hij kende na kort overleg met zijn 100% terecht vlaggende assistent de goal toch toe. Zo verliezen is zuur maar VAR-momentjes zijn er niet bij de amateurs. Anderzijds moet gezegd worden dat vooral het missen van

teveel kansen in de 2e helft ESTO ook de das heeft omgedaan. Na de begintrap kwam ESTO in de 6e minuut een beetje onverwacht op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap met een stuit, ingeschoten door Tim van de Lagemaat, glibberde onder de Schiedamse keeper door. Daarna pakte Excelsior met goed voetbal steeds vaker het initiatief.

ESTO zakte twijfelend onnodig verder terug en dat was een kolfje naar de Schiedamse voorhoede. De verdiende gelijkmaker viel rond de 44e minuut dus op de valreep van de eerste helft. De 1-1 stand met de rust was overigens vooral te danken aan uitstekend keeperswerk van Donny Veenis. Na rust stond er een ander ESTO op het veld. Althans qua tactiek en dat leverde direct druk op het doel van Excelsior. In de verdediging zat, zoals bleek, de kwetsbaarheid van de zwart-wit gestreepten.

Er ontstonden het eerste half uur na rust meerdere grote mogelijkheden voor Esto om op voorsprong te komen. Deze mogelijkheden werden voetballend soms te ver doorgevoerd en ook de Schiedamse doelman speelde een prima wedstrijd. Tegen het einde van de pot pakte Excelsior enigszins het initiatief terug. Ook ontstond veel gerommel rond de scheidsrechterlijke beslissingen waarbij het geel de gemoederen zo nu en dan moest bedaren. Het leek erop dat beide ploegen wel tevreden waren met een puntendeling.

Het lot was ESTO echter niet goed gezind. Een trekbal door een Excelsior-speler vanuit buitenspelpositie leverde met een intikker de overwinning op voor de thuisploeg. ESTO kon met lege handen naar Bodegraven afreizen.

 
► Spelmoment uit de wedstrijd Excelsior '20-ESTO, die ESTO op de valreep nog verloor. (Foto: Han Koevoets)